nemzetisport.hu 2015.07.16 11:15 Frissítve: 2015.07.16 13:25

Légiósok: Ausztráliában a válogatott középpályás – hivatalos

A Videotontól távozó Sándor György kétéves szerződést írt alá az ausztrál A-League-ben szereplő Perth Gloryhoz.

Sándor György kétéves szerződést írt alá Perthben

A kilencszeres válogatott középpályás szerződése a szezon végén lejárt a Videotonnál, amelynél az elmúlt években csapatkapitány volt. A héten érkezett meg a nyugat-ausztráliai városba, csütörtökön átment az orvosi vizsgálaton, és aláírta szerződését.

„Izgalmas, hogy Nyugat-Ausztráliában futballozhatok, és tagja lehetek az újjáalakuló Perth Glorynak. Amikor a feleségemmel a nyaralásainkról beszéltünk, mindig téma volt Ausztrália, kíváncsi vagyok, milyen város Perth. Persze elsősorban a csapat és a futball foglalkoztat – idézte Sándor Györgyöt a perthglory.com.au. – Az A-League egyre színvonalasabb, Európában is nagyobb tiszteletnek örvend, mint néhány évvel ezelőtt.”

Az Ungváron született Sándor György – aki az elmúlt néhány évben Vernes Richárd után a második magyar légiós az A-League-ben – korábban az angol Plymouth Argyle-nál, a bolgár Liteksz Lovecsnél és a szaúdi Al-Ittihadnál légióskodott.

A Perth vezetőedzője az angol Kenny Lowe, a keretben szerb, szlovén, német és brazil játékos is van. Az A-League alapszakasza október közepén kezdődik, de már előtte is játszhat tétmérkőzést Sándor György, az Ausztrál Kupában ugyanis augusztus 11-én a Newcastle Jetsszel vív meg a Glory a legjobb 16 közé jutásért.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők: Hudák Martin (PAFC, ?), Kleinheisler László (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros, ?), Szekeres Adrián (Dunaújváros), Tar Zsolt (PAFC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek: –

Távozók: Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Hajduk Split – Horvátország), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, ?)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Szekeres Adrián

 

2019.10.19 22:34:42

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megpróbál egy negyedik bajnokságban is gólkirály lenni.

2019.10.18 20:48:02

Légiósok PIETSCH TIBOR

„A három chicagói év alatt egyetlen edzést és meccset sem mulasztottam el.”

2019.10.04 22:50:25

Légiósok PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem tett mást, »csak« szívből futballozott.