Légiósok: a lengyel újságíró szerint Kádár „csak” a B opció

Vágólapra másolva!
2014.12.19. 11:31
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Kádár Tamást valóban kinézte magának Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan. Az érdeklődést honlapunk kérdésére a hússzoros válogatott labdarúgó ügyeit intéző menedzseriroda is megerősítette (hozzátéve, hogy más országokban is figyelik a futballistát). Lengyel források szerint azonban nem a Diósgyőr védője az egyetlen kiszemelt a középső védő posztjára.

„Kádár Tamás valóban képben van a Lech Poznannál – mondta Maciej Kaliszuk, a Przeglad Sportowy nevű lengyel sportnapilap munkatársa. – A csapat másodedzője több mérkőzésre is Diósgyőrbe utazott, márpedig csak komolyabb kiszemelteket szoktak a helyszínen is megnézni. Ám információim szerint a magyar védő csak a második helyen szerepel a hátvédek neveit tartalmazó kívánságlistán. A klub mindenképpen szeretné megszilárdítani a védelmét, első számú jelöltje a Maribor védője, Aleksander Rajcevic. Az egyesület csak akkor szerződtetné Kádárt, ha a szlovén középhátvédet nem tudja megszerezni.”Maciej Kaliszuk, a Przeglad Sportowy nevű lengyel sportnapilap munkatársa. – A csapat másodedzője több mérkőzésre is Diósgyőrbe utazott, márpedig csak komolyabb kiszemelteket szoktak a helyszínen is megnézni. Ám információim szerint a magyar védő csak a második helyen szerepel a hátvédek neveit tartalmazó kívánságlistán. A klub mindenképpen szeretné megszilárdítani a védelmét, első számú jelöltje a Maribor védője, Aleksander Rajcevic. Az egyesület csak akkor szerződtetné Kádárt, ha a szlovén középhátvédet nem tudja megszerezni.”

A hírek persze a szabadságát töltő labdarúgóhoz is eljutnak, de Kádár Tamás egyelőre nem éli bele magát a lengyel lehetőségbe.

„A lengyel szálról már hallottam, ám konkrétumról még nem – mondta Kádár Tamás. – Amióta itthon játszom, mindegyik átigazolási időszakban felvetődik a külföldi visszatérés lehetősége, a jól sikerült őszi szezon után egyébként sem meglepő, ha kapósak a diósgyőri játékosok. Klubszinten és egyénileg is jó félidény áll mögöttem, de óvatosan kell kezelni a helyzetet. Korábban előfordult, hogy beleéltem magam a légiós életbe, majd csalódásként éltem meg, amikor kútba esett a lehetőség. Ha élesbe fordul, a menedzsereim vagy a vezetők szólnak, ám minden esetben mérlegelni kell a helyzetet. Lehet, ha itthon maradok, fél év múlva még jobb futballistaként vághatok neki a külföldi kalandnak.”

Nem a védő az egyetlen, aki iránt külföldi kereslet mutatkozik, a zuhanyhíradó szerint a középpályáról két labdarúgó, Elek Ákos és Gosztonyi András is felhívta magára a figyelmet, ráadásul mindkettejük kapcsán (egyéb országok mellett) a lengyel vonalról és a Lech Poznanról hallani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik