Légiósok: „A Crystal Palace jól járhat Nikolics szerződtetésével”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 09:29
null
Angliában úgy tartják, Nikoliccsal csak nyerhet a Crystal Palace (Forrás: soccersouls.com)
Korábban a Nemzeti Sport Online-on jeleztük, angol sajtóhírek szerint Nikolics Nemanja szerepel a Premier League-ben szereplő Crystal Palace kiszemeltjei között. Az egyik angol szakportálon azóta megjelent egy fejtegetés arról, miért lehetne előnyös a londoni klub számára a magyar válogatott csatár szerződtetése.

 

A soccersouls.com a Daily Mail múlt heti hírére hivatkozva ír arról, hogy a magyar válogatott Nikolics Nemanja képbe került a Crystal Palace-nél. A cikk azzal indít, hogy felsorolja a csatár tengerentúli statisztikáit, a Chicago Fire-ben 96 MLS-meccsen szerzett 51 gólt, hangsúlyozva, hogy 2017-ben gólkirály lett az amerikai élvonalban, de a legutóbbi idényben is 12 gólt szerzett. A cikk azt is megjegyzi, hogy a 32 éves játékos a hírek szerint a török Besiktasnál és a görög Olympiakosznál is képbe került, de az MLS-ből távozó és jelenleg szabadon igazolható játékos szívesebben szerződne Angliába.

Nikolics erényei után a Crystal Palace helyzetével, keretével foglalkozik a cikk. A londoniak a télen két játékost igazoltak: érkezett a skót Dundee United utánpótlásából a támadó középpályás Scott Banks, az Evertontól pedig kölcsönvették a török válogatott csatárt, Cenk Tosunt. Utóbbi egyértelműen azért érkezett, hogy az eddig ebben az idényben hatgólos Jordan Ayew-t segítse a támadójátékban, és valószínűsíthető, hogy tavasszal elsősorban velük kezdődik majd a Crystal Palace csatársora.

Ugyanakkor a soccersouls.com kifejti, hogy Nikoliccsal kétségtelenül bővülnének Roy Hodgson menedzser variációs lehetőségei, ugyanis az Ayew, Tosun kettős mellett, illetve a keretben elfoglalt helyüket tekintve mögött található Christian Benteke „rémálomba illő formát mutatott” eddig ebben az idényben (15 bajnoki/ 0 gól), míg a hat bajnokin egyszer eredményes Connor Wickham a Sheffield Wednesday-hez szerződhet.

Az írás végkövetkeztetése, hogy „Nikolics szerződtetése okos húzás lenne a legjobb hatba vágyó Palace részéről”, jó kiegészítő ember lehetne, és mivel ingyen van, tulajdonképpen nincs vesztenivalója a klubnak.

A Nemzeti Sport Online információi szerint a Crystal Palace-nél valóban szóba került Nikolics szerződtetése, de más ügyletektől (alighanem például az angol cikkben is említett Wickham-ügytől) is függ, hogy szerződtetik-e, és az is igaz, hogy több országból vannak érdeklődések, korántsem vehető tehát biztosra, hogy Nikolics Angliában köt ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik