KoroNapló: Kocogás a Missouri partján – Baráth Botond

BARÁTH BOTOND (Kansas City)BARÁTH BOTOND (Kansas City)
Vágólapra másolva!
2020.03.23. 09:13
Baráth Botond, a magyar futballválogatott és az Egyesült Államok első osztályában, az MLS-ben szereplő Kansas City hátvédjének nagyon hiányzik a barátnője, ám a városban egyelőre nincs pánikhelyzet a járvány miatt.

 

„Nehezen viseljük a mostani időszakot, mert kiszakítottak minket a megszokott napi ritmusból.

A vírus miatt a városban egyelőre nincs pánikhelyzet, mert még egyetlen kansasi fertőzöttről sem érkezett hír.

Az átlagos napom most nagyjából úgy fest, hogy reggel felkelek, és mivel olyankor Magyarországon már délután van, beszélek az otthoniakkal, a legtöbbet a párommal.

Januárban kellett visszatérnem az Egyesült Államokba, de mivel két hónapos edzőtáborral kezdtük a felkészülést, a barátnőmmel abban maradtunk, hogy márciusban utazik ki hozzám.

Csakhogy addigra a koronavírus miatt lezárták a légi közlekedést, így ha repülőre ült volna, a határon visszafordítják. Emiatt egyelőre egyedül vagyok a lakásban.

A napi programra visszatérve, miután beszéltem az otthoni ismerőseimmel, általában filmet nézek vagy olvasok – most épp Frei Tamás egyik könyvét –, aztán estefelé elvégzem a klubtól kapott egyéni edzéstervet, ez nagyjából másfél órát vesz igénybe.

Mivel a Missouri mellett lakom, a futógyakorlatokat általában a folyó partján végzem. Eleinte könnyebbséget jelentett, hogy lemehettem a lakópark konditermébe, ám a vírus miatt bezárták.

A boltok viszont egyelőre normál nyitvatartási időben üzemelnek, hetente egyszer eljárok bevásárolni, és akkor igyekszem hét napra előre mindent beszerezni.

Most magamra főzök, de a klub dietetikusa rendszeresen küld menüt, amit könnyen elkészíthetünk.

Egyébként a ligától minden nap kapunk e-mailt, amelyben tájékoztatnak a legfrissebb fejleményekről, és a klubbal is napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Azt viszont még nem tudni, mikor folytatódnak az edzések.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik