VOJVODA DÁVID (Reggio Emilia) 2020.03.20 08:25 Frissítve: 2020.03.20 09:13

KoroNapló: Szörnyű a helyzet – Vojvoda Dávid

Európa legsúlyosabb helyzetben lévő országában, Olaszországban, azon belül is a koronavírus-fertőzés terjedésének egyik gócpontjában, Emilia-Romagna tartományban él Vojvoda Dávid, a magyar férfi kosárlabda-válogatott meghatározó embere. Az élvonalbeli Grissin Bon Reggio Emilia játékosa március 10. óta van „kényszerpihenőn”, miután Giuseppe Conte miniszterelnök Olaszország teljes területére kiterjesztette a legmagasabb fokozatú óvintézkedést, betiltva többek között a sportesemények megrendezését is.

 

 

„Amikor március 10-én elbúcsúztunk egymástól a csapattársaimmal és az edzőinkkel, még azzal biztattak minket, hogy 17-én ismét edzhetünk. Aztán persze – miután olvashattuk, hallhattuk a híradásokban, hogy nem javul, sőt, egyre rosszabb az országban az egészségügyi helyzet – március 16-án üzenetet osztottak meg a közös csoportunkban, hogy 26-ig meghosszabbítják a pihenőt. Közben mindennap azt olvasom, hogy az előző napit meghaladó ütemben nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma, szörnyű a helyzet, úgyhogy egyáltalán nem valószínű, hogy egy hét múlva tréningezhetünk.

Egy szakportál szerint az európai sportorvosok azt javasolják, április 3-ig ne legyenek edzések a kontinens ligáiban – a Serie A-ban elvileg addig szünetel a bajnokság. Ha akkor újra edzhetnénk is, legalább két-három hét lenne, mire úgy-ahogy visszanyernénk a formánkat, mert most mindenki otthon van bezárva, tényleges edzésmunkát nem tud végezni senki. Az erőnléti edzőnk elküldött mindenkinek egy programjavaslatot, amely nyújtó, az izmokat átmozgató gyakorlatsorokat tartalmaz, hogy ne tunyuljunk el teljesen.

Mivel én Reggio Emilia belvárosában lakom, csak sétálni tudok lemenni az utcára, megyek a környéken egy jó nagy kört – nem túl élvezetes, mert minden üzlet, étterem be van zárva, üresek a terek, az utcácskák –, s még egy park, rekortános kültéri futópálya sincs a közelemben, ahol futhatnék. De még csak nem is a bizonytalanság vagy a bezártság a legrosszabb, hanem az, hogy egyedül vagyok, február 25. óta nem láttam a családomat, a Budapesten lévő feleségemmel és másfél éves kisfiammal csak telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot. Ők iszonyatosan hiányoznak.”

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.

2020.03.13 20:23:09

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

A válogatott kosárlabdázó a karanténba zárt Reggio Emiliában „ragadt”, meccsek, edzések és a családja nélkül.

2020.03.05 22:14:22

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

Szoros és izgalmas mérkőzések után alakult ki a női kosár MK-ban a pénteki elődöntők párosítása.

2020.02.29 11:22:54

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az, mondjuk, speciális eset, ha a nevelőegyesületem, a szülővárosom csapata hív, vagyis a Sopron.”

2020.02.25 22:07:37

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

Továbbra sem tudni, hogy az elmúlt napokban megnyert két Eb-selejtező volt-e az utolsó két meccse.