Koman: A Monaco megéri a kockázatot

Vágólapra másolva!
2012.02.28. 09:39
null
Koman Vladimir úgy érzi, a francia foci jobban fekszik neki, mint az olasz (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Több légiósunk nemcsak csapatot, hanem országot is váltott a télen: közéjük tartozik Koman Vladimir is, aki Olaszországból a francia másodosztályú Monacóba igazolt. A fiatal játékos biztos benne, hogy jó döntést hozott, amikor a hercegség nagy múltú klubjához szerződött, ahol újra játékba lendülhet.

 

„Számomra ez volt a legjobb lehetőség, hogy olyan csapatba tudjak igazolni, amely nagy múlttal büszkélkedik. Lehet, hogy pillanatnyilag csak a másodosztályban szerepel, de nagy célok vannak elé kitűzve, és az volt a legfontosabb, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak. Eddig nagyon pozitívan értékelem a történteket" – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a már a Monacót erősítő Koman Vladimir.

Mint ismert, Koman 2005 óta az olasz Sampdoriánál szerepelt, de egy idényt az Avellinóban, egyet pedig a Bariban töltött kölcsönben. A mostani szezonban mindössze hat mérkőzésen játszott a genovaiaknál. A 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmet szerző futballistának májusban járt volna le a szerződése az olasz csapatnál, míg a franciákhoz 2016-ig kötelezte el magát.

A statisztikák eddig a fiatal játékos szavait igazolják, ugyanis a Monaco mindhárom bajnokiján végig a pályán volt. Az együttes mérlege már kevésbé töltheti el elégedettséggel, mivel kétszer is vereséget szenvedtek (0–1 a Bastia és 1–2 az Arles-Avignon ellen), de a legutóbbi győzelem (2–1 a Lavallal szemben) talán elindít valamit a hercegségbelieknél.

„Az utolsó meccsen elért győzelmünk nagy morális lökést adhat a csapatnak, én ekkora örömöt még nem láttam játékosoknál. Az első meccsemen, a listavezető Bastia ellen is jól játszottunk, már az első félidőben szerezhettünk volna három gólt – ha berúgjuk a helyzeteket, másként alakult volna a találkozó. Sajnos a végén egy szöglet utáni csúsztatás megpecsételte a sorsunkat, de nem volt nagy különbség a két együttes között. A második mérkőzésen az elején elaludtunk, és hamar kétgólos hátrányba kerültünk, onnan már nehéz volt felállni, ám erre is megvolt a lehetőségünk. Legutóbb nagyon összeszedte magát mindenki, és koncentrációban a topon volt a csapat. Ugyan megint mi kaptuk az első gólt, de még a szünet előtt sikerült egyenlíteni, a második félidőben pedig helyzete sem volt az ellenfélnek. Mindhárom meccsen kijött, hogy jobb erőnlétben vagyunk – ez is azt mutatja, hogy jó esélyünk van a bennmaradásra" – mesélt a Monaco színeiben vívott első összecsapásairól a válogatott középpályás.

„Három meccs után azért még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, az azonban egészen biztos, hogy ez a hely jobbam fekszik nekem, mint Olaszország. Most legalább a saját pozíciómban játszom, kezdem felvenni a ritmust, kezdek játékba lendülni, és ami még fontos, pozitív élményeket tudok gyűjteni" – tette hozzá Koman, aki elmondta, mindenkinek meg kell harcolnia a helyéért.

„Fiatal srácok vannak a csapatnál, sokan vagyunk, nyolc új játékos érkezett úgy, hogy szinte senki sem távozott, így az edzőnek sok lehetősége van a választásra. Nem tudom igazából, hogyan jutott idáig a gárda, nekem azt mondták, nem volt meg a megfelelő rutin, és ezért veszítették el folyamatosan a mérkőzéseket. Most januárban nagy erősítés történt, és mindent megteszünk a kiesés elkerüléséért, ez jelenleg a legfőbb cél" – így Koman, akinek felvetettük, nem bánja-e, hogy a váltással akár másfél évet is „beáldozhat" a karrierjéből, míg újra az első osztályban szerepelhet, ráadásul még korántsem biztos, hogy addigra összejön a feljutás.

„Megéri a kockázatot! – jelentette ki határozottan a válogatott labdarúgó. – Ha idén bennmaradunk, az siker lesz a számomra."

Utóbbira a korábbi gyenge szereplés, és a pillanatnyi 19. helyezés ellenére minden esélye megvan a Monacónak, ugyanis csak kétpontos lemaradásban van a még bennmaradó pozíciótól.

Koman a Bulgária elleni szerdai meccset jó erőpróbának tartja, és – mint mindig – ezúttal is győzelmet vár a csapattól. Úgy legyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik