Kína: Huszti győztes gólt szerzett Gilardinóék ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 15:33
null
Huszti Szabolcs döntötte el a Kuangcsou Evergrande elleni mérkőzést (Fotó: yataifc.cn)
A kínai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában Huszti Szabolcs csapata, a Csangcsun Jataj 2–1-re legyőzte a Marcello Lippi irányította és Alberto Gilardinóval felálló listavezető Kuangcsou Evergrandét. A hazaiak győztes találata a magyar középpályás nevéhez fűződik, aki első gólját szerezte Ázsiába igazolása óta.

Az Alberto Gilardinóval felálló és Marcello Lippi edzette Kuangcsou Evergrande ellen kapott először lehetőséget a Csangcsun Jataj kezdőcsapatában Huszti Szabolcs, aki sztárjátékoshoz méltó teljesítményt nyújtott.

A magyar légiós május óta nyeretlen csapata a brazil Enio szabadrúgásgóljával már a 3. percben megszerezte a vezetést a bajnoki címvédő ellen, de a vendégek a világbajnok Gilardino fejesével bő fél óra után egyenlítettek.

Az eredmény a folytatásban sokáig nem változott, a 81. percben azonban érkezett Huszti, aki egy remek ütempassz után közelről a kapus lábai között a kapuba gurított, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A Hannover korábbi játékosa első gólját szerezte a Távol-Keleten, együttese ennek a találatnak köszönhetően diadalmaskodott a listavezető ellen. Időhúzó jelleggel Husztit a 95. percben lecserélte edzője.

A Csangcsun Jataj jelenleg a 11. helyen áll a 16 csapatos kínai élvonalban, előnye öt pontra nőtt a már kieső helyen álló Liaoning előtt.

Összefoglaló (Huszti gólja 1:40-nél)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik