nemzetisport.hu 2014.07.22 14:52 Frissítve: 2015.01.19 01:40

Légiósok: Huszti aláírt a kínaiakhoz, sztárnak igazolták

Huszti Szabolcs két és fél éves szerződést kötött a Csangcsun Jatajjal – tudatta a Nemzeti Sport Online-nal a játékos ügyeivel foglalkozó F-Group menedzseriroda.

Huszti Szabolcs belevág a kínai kalandba (Fotó: Reuters)


„Kalandos néhány napon vagyunk túl, megérkeztünk Hongkongba, ahonnan nem tudtunk tovább repülni a tájfun miatt, és a vízumra is várni kellett. Ha nem is volt sima átigazolás, végül aláírtam a szerződést. Olyan ajánlatot kaptam, amit muszáj volt elfogadni, és bár egy új világba, egy új ország bajnokságába csöppentem, a futball az futball. Azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam itt is” – mondta Huszti Szabolcs. 

„Sokat köszönhetek a Hannovernek, ahogy ők is nekem, hiszen anno dupla áron, most pedig többszörös áron értékesített a klub. Ezért is mondtam: sok Huszti-transzfert kívánok még az egyesületnek! Fárasztó volt ez a hét, meg is viselt, de immár csak a csapatomra koncentrálok, az előttünk álló tizenöt mérkőzésre. Hamarosan a családom is utazik utánam, nélkülük természetesen bele sem vágtam volna az egészbe.”

A Hannovert elhagyó 51-szeres magyar válogatott futballista átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, megkapta a vízumot, és holnaptól együtt készül új csapatával.

Filipovics Vladan menedzser szerint Husztit sztárnak igazolták Kínába.

Ön szerint jól döntött Huszti, hogy Kínába igazolt?

Eredmények állása
 

„Kicsit elhúzódott az aláírás, de a lényeg, hogy végül sikerült megkötni a szerződést. Nem volt egyszerű menet… A két klub hosszan egyezkedett, mielőtt a kínai vezetőség elkezdhette a tárgyalást Szabolccsal. A Hannover több ajánlatot is visszadobott, de végül megállapodtak a felek. Hogy miért Kína? A német vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amit Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki Husztiért – sőt, nem is akarta rivális együttesnek eladni. Több országba is ajánlottam, de amikor a Csangcsun Jataj elnöke meglátta a róla készült anyagot, eldöntötte: Huszti Szabolcs kell neki! Az elmúlt két évben több klasszis játékos is Kínába szerződött, és Szabit is sztárnak igazolták” – vélekedett Filipovics.

Az 1996-ban alapított Csangcsun Jataj jelenleg a 13. helyen áll a tizenhatcsapatos kínai első osztályban a bajnokság felénél. A Dragan Okuka vezette csapat immár sorozatban kilencedszer szerepel a kínai élvonalban. A Jataj legjobb eredménye egy aranyérem 2007-ből, illetve egy ezüstérem 2009-ből. Az előző szezonban a 14. helyen végzett, éppenhogy nem esett ki az első osztályból.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.