Gera: Helyzet már van - és lesz majd gól is

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 22:49
null
Gera Zoltán nem bánná, ha egyszerűbb mozdulattal találna be – csak betalálna már! (Fotó: Action Images)
Gera Zoltán, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Fulham magyar légiósa klubja honlapján értékelte az Aston Villa elleni hétvégi mérkőzést (1–1), valamint latolgatta a héten esedékes kettőt, és arra jutott: a kreativitás önmagában nem elég – neki is, csapattársainak is jobban kell összpontosítani az ellenfél kapuja előtt.

„Két nagyon nehéz meccs vár ránk a héten, rögtön az első a világ egyik legjobb csapata, a Chelsea ellen. Tudjuk, hogy kemény lesz, ígérjük, hogy kitesszük a szívünket a pályára – más kérdés, hogy az mire lesz elég. A Chelsea ellen nem győzelmi kényszerrel lépünk pályára, ilyen értelemben nem lesz rajtunk nyomás, annál inkább nyomnak majd a támadóik. Jól kell védekeznünk, és megragadni a kevés gólszerzési lehetőséget" – vázolta a tennivalókat Gera, aki a Chelsea-vel szembeni szerdai meccshez hasonlóan a Newcastle elleni szombati, ugyancsak idegenbeli fellépést is embert próbálónak jósolja.

A magyar válogatott kapitánya ugyanakkor reméli, hogy egyik találkozón sem vallanak majd szégyent, amihez persze elengedhetetlen a jó helyzetkihasználás. Jobb, mint amilyennel a hétvégén, az Aston Villa ellen rukkolt ki a londoni csapat.

„Rendkívül fontos, hogy végül nem veszítettük el azt a meccset. Nagyon közel voltunk hozzá, de harcoltunk, és ez eredményre vezetett – folytatta Gera. – Tanulnunk kell a hibáinkból. Sok támadó szellemű, kreatív játékosunk van, ám mindez hiába, ha úgy kapkodunk a támadóharmadban, ahogyan szombaton tettük. A kapu előtt jobb döntéseket kell hoznunk."

Ez utóbbin a magyar játékos maga is elmerenghet, hiszen a birminghamiek elleni első félidőben két helyzetet elpuskázott.

„Az elsőnél már azt néztem, hova lőjem a labdát, a másodikat pedig elkapkodtam – ismerte be Gera, aki legutóbb tavaly decemberben (éppen a soros ellenfél, a Chelsea otthonában) szerzett gólt bajnoki mérkőzésen. – Nagyon bosszant, hiszen már a megelőző két meccsen is a kapuba kellett volna találnom. De remélhetőleg hamarosan megjönnek a gólok. A helyzeteim már megvannak, ennek örülök, bízom benne, hogy csupán idő kérdése, mikor használom ki őket. A góléhségemen mindenesetre nem fog múlni, az folyamatosan megvan."

A Fulham a legutóbbi hét fordulóban csupán egyszer győzött, és 13 pontjával a 13. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik