Furcsa átigazolási ügybe keveredett a magyar válogatott játékos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2017.08.29. 13:00
Kissé furcsa átigazolási ügybe keveredett a magyar válogatott védő, Lang Ádám, akinek francia klubja, a Dijon vasárnap bejelentette, hogy megállapodott a játékos kölcsönadásáról az izraeli Beitarral. A vevő azonban azóta „eltűnt”. Az ügy hátteréről Illés Zoltán, a futballista menedzsere nyilatkozott a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

A Dijon hivatalos honlapján jelentette be Lang távozását – úgy tűnik, elhamarkodták

Az NSO a múlt héten értesült arról, hogy Lang Ádám távozhat a francia Dijontól, és a játékost képviselő HSI Soccer ügynökség részéről Illés Zoltán meg is erősítette, hogy van érdeklődés a labdarúgó iránt. Akkor ugyanis már előrehaladott egyeztetések folytak az izraeli Beitar Jeruzsálemmel.

„Hosszabb ideje húzódó egyeztetési folyamatról van szó, aminek az lett az eredménye, hogy a Beitar csütörtökön hivatalos ajánlatot tett az elnök, illetve a tulajdonos aláírásával, amit a Dijon pénteken el is fogadott, ezt vissza is igazolta az izraeliek felé. Ezután közölte a francia klub vasárnap a megegyezés tényét a hivatalos honlapján. Ez a részéről teljesen érthető lépés volt, hiszen úgy vette, hogy a megállapodás megszületett. Persze, utólag talán elhamarkodottnak mondható a bejelentés, hiszen a szerződéseket még nem írták alá” – beszélt az ügy hátteréről ma az NSO-nak Illés Zoltán.

„A magunk részéről Ádámmal a megegyezés után már csak a repülőjegyet vártuk Izraelből, hogy hétfőn orvosi vizsgálatra mehessen. A pénteki egyezség óta azonban érdemi reakciót a Beitartól nem kaptunk. Az egyetlen reagálás az a közlemény volt, amit az izraeli klub adott ki válaszként a Dijon bejelentésére, hogy a Beitar még nem tekinti lezártnak az átigazolási ügyet. Ezután módosítottak a franciák is a korábbi közleményen, hogy az orvosi vizsgálat még hátravan” – tette hozzá a menedzser.

Az ügynök kifejtette, ezek után már nem hiszi, hogy a héten pont kerül az ügy végére, és hirtelen mégiscsak megérkezik a várva várt repülőjegy. Ugyanakkor hozzátette, szó sincs arról, hogy a Dijonból távoznia kellene Lang Ádámnak, aki a hétvégén, azt követően, hogy a Beitar ajánlatát már elfogadták, végigjátszotta a Montpellier elleni, 2–1-re megnyert bajnokit. Éppen ezért Illés Zoltán szerint jelenleg arra van a legnagyobb esély, hogy mégis a Dijonnál marad a védő, mert bár más országból is volt érdeklődés, azok nem jutottak el olyan szakaszba, mint az izraeli, és már nem is várható előrelépés. Ezért is meglepő, hogy a Beitar a megállapodás óta nem jelentkezik, mert eddig kitartó kérőnek bizonyult.

A Beitar viszonyait jól ismerő Sallói István, a klub korábbi játékosa érdeklődésünkre elmondta, az izraeli klubnál nem teljesen tisztázott, hogy ki hozza meg a döntéseket, mert a tulajdonos, Eli Tabib öt évre el van tiltva a futballügyektől, így hivatalosan a klub legendás játékosa, Eli Ohana felel a napi ügyekért. Kérdés viszont, milyen az összhang közöttük, ráadásul a tisztánlátást az is nehezíti, hogy a legutóbbi két bajnokin már nem Saron Mimer vezetőedző ült a kispadon, aki a Vasas elleni El-párharcban még dirigálta a csapatot, hanem addigi másodedzője, Gili Lavenda, vele győzött a csapat az első két fordulóban. Miközben az El-ben Mimer vezetésével a Vasas kiejtése után a bolgár Botev Plovdivval szemben már alulmaradt a jeruzsálemi klub.

Izraeli kollégáktól annyit tudtunk meg, hogy a Beitarnak más kiszemeltjei is vannak, akiktől még választ várhatnak, ezért nem zárták le a Lang-ügyet. Az egyik kiszemelt Lindsay Rose volt, az ugyancsak francia Lorient-ből, de azóta az ő esetében már eldőlt, hogy nem érkezik. A Beitarnál viszont nem számoltak azzal, hogy a Dijon ilyen gyorsan reagál, és már be is jelenti az egyezséget, ezért alakulhatott ki ez a mostani helyzet. No meg azért, mert Izraelben szeptember 5-ig tart a nyári átigazolási időszak, így a Beitarnál úgy számolnak, még van egy hetük lezárni a függőben lévő átigazolásokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik