nemzetisport.hu 2017.08.27 19:23 Frissítve: 2017.08.27 22:15

Légiósok: a Dijon megegyezett Lang kölcsönadásáról

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online értesülése, a Dijon labdarúgócsapata kölcsönadja Lang Ádámot az izraeli élvonalban szereplő Beitar Jeruzsálemnek. A két klub már megegyezett egymással, de a magyar válogatott középhátvédnek még át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, így a transzfer egyelőre nem tekinthető véglegesnek.

 

Négy napja megírtuk, hogy a Dijon valószínűleg kölcsönadja Lang Ádámot. Angol, orosz, illetve izraeli érdeklődőkről lehetett hallani, az utóbbi lehetőség valósul meg. A hatszoros izraeli bajnok Beitar Jeruzsálem lett a befutó, amely vételi opcióval veszi kölcsön a 24 éves védőt.

Az átigazolás azonban még nem tekinthető hivatalosnak! A Dijon a honlapján már beszámolt Lang klubváltásának tényéről, ám kisvártatva a Beitar cáfolta, hogy a transzfer lezárult volna. Fél órával később a francia klub törölte a hírt, majd 15 percre rá kiadott egy újat, melyben azt írja, hogy a két egyesület megegyezett Lang átigazolásáról, de a magyar futballistának még át kell esnie az orvosi vizsgálatokon – valamint alá kell írnia a szerződését –, és a transzfer csak ezek után válik véglegessé.

A Beitar júliusban 7–3-as összesítéssel búcsúztatta a Vasast az Európa-liga első selejtezőkörében. A párharc kapcsán hosszabb írást olvashattak oldalunkon az izraeli csapatról. A jeruzsálemiek a második fordulóban 5–1-es összesítéssel alulmaradtak a bolgár Botev Plovdivval szemben. A bajnokságban a legutóbbi szezonban bronzérmesek lettek, a mostani idény első fordulójában 3–0-ra nyertek az ezüstérmes Maccabi Tel-Aviv vendégeként, a második fordulós bajnokijukat hétfőn játsszák.

Lang 2016 nyarán szerződött a Videotontól a Dijonhoz. Már a 2016–2017-es szezon elején alapemberré nőtte ki magát új csapatánál, tavasztól azonban nem jutott rendszeres játéklehetőséghez. A mostani bajnoki idényben két mérkőzésen lépett pályára, lapunknak elmondta, hogy nem elégedett a helyzetével.

A Dijon sok sikert kívánt magyar játékosának az izraeli szerepléséhez.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.