FFT: Szoboszlai Dominik nemcsak fiatal, de vagány fickó is!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 14:27
Harmincöt éve, Détári Lajos feltűnése óta nem volt ilyen: európai topcsapatok nevei repkednek, sokan az ifjú salzburgi magyart, Szoboszlai Dominikot akarják. A FourFourTwo utánajárt, ki ő és honnan indult.

Igen, vagány fickó. És ezt most tessék szó szerint érteni, mert a 18 éves Szoboszlai Dominik nem lehetne az osztrák bajnokcsapat legnagyobb reménysége, kétszeres magyar válogatott, európai topklubok ajánlataival bombázott talentum, ha megijedne a kihívásoktól, ha lesütné a szemét, amikor egy-egy világsztárral találkozik téthelyzetben a pályán, ha nem akarná minden pillanatban a felelősséget magáénak tudni a legélesebb helyzetekben is.

Szoboszlai az a típus, aki élete első válogatott mérkőzésén, csapata 1–0-s hátrányánál rezzenéstelen arccal ad kötényt a középkörben a felé száguldó 112-szeres (azóta már 113-szoros…) szlovák válogatott klasszisnak, és az sem zökkenti ki, ha ez a klasszis – bizonyos Marek Hamsík – utánamegy, és sárga lapot érően döngöli a földbe.

Számára ez természetes. Mármint az, hogy úgy veri át a pályán az ellenfelet, hogy az megalázónak érzi, és azt is, hogy gyakran nem tudják tiszta eszközökkel elvenni tőle a labdát, és meg kell védenie magát.Amikor társai, edzői azt mondják rá, zsenge kora ellenére különlegesen éretten viselkedik a pályán, nem a levegőbe beszélnek.

A teljes cikket elolvashatjátok a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik