HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.05 19:09 Frissítve: 2018.05.05 22:11

DAC: bajnokavatás – három piros három perc alatt, Kalmárt is kiállították

A listavezető Spartak Trnava 2–0-ra legyőzte a dunaszerdahelyi DAC-ot a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulójában, s ezzel bebiztosította történelme első szlovák bajnoki címét. Az összecsapás első tíz perce három piros lapot hozott, az egyik kiállított játékos a DAC magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt volt.

HIRDETÉS

 

A kerületi rangadó mindkét csapat számára óriási téttel bírt, a nagyszombatiak ugyanis 45 év után szerezhettek ismét bajnoki címet, míg a DAC-nak csak egy kis lépés hiányzott ahhoz, hogy 25 esztendőt követően ismét kijusson az európai kupaporondra.

Az első két helyezett találkozóját a hazaiak kezdték jobban, és már a negyedik percben megszerezték a vezetést tizenegyesből. A dunaszerdahelyiek gondját tetézte, hogy a büntetőt összehozó Tomás Huk a 8. percben megkapta a második sárga lapját, így viszonylag korán emberhátrányba is került a DAC. És ezzel még nem volt vége...

Egy perccel később a kapufa mentette meg a vendégeket az újabb kapott góltól, majd nem sokkal utána páros kiállítás borzolta a kedélyeket: Kalmár Zsolt keményen belement egy hazai játékosba, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, ezzel azonban még nem volt vége, az egyik Trnava-futballista provokálni kezdte Kalmárt, aki fejelő mozdulatot tett, s a homlokával el is érte az ezek után földre rogyó ellenfelét. A magyar válogatott középpályásnak három nagyszombati ment neki, egyikük fellökte, őt piros lappal kiállította a játékvezető, míg Kalmár a fejese miatt megkapta a második sárgáját, így ő is mehetett zuhanyozni.

Az emberhátrányban futballozó DAC mindent megtett, de nem tudott egyenlíteni, sőt, a Trnava a 76. percben megduplázta az előnyét, és győzelmével megszerezte az első bajnoki címét 45 év után – az ötszörös csehszlovák bajnok első alkalommal ünnepelhet aranyérmet az önálló szlovák élvonalban.

A DAC-ban Vida Kristophert az 54. percben cserélték le, míg Mervó Bencét a 81. percben küldte pályára Marco Rossi. A dunaszerdahelyiek El-szereplése a vereség ellenére még ebben a fordulóban biztossá válhat, ehhez arra van szükség, hogy a vasárnapi Trencín–Zilina meccs döntetlennel érjen véget.

A találkozó összefoglalója (Kalmár kiállítása 1:42-től)

A Holman Dávidot a soraiban tudó Slovan Bratislava egygólos vereséget szenvedett a Ruzomberok otthonában, amelyet hét közben még 3–1-re legyőzött a Szlovák Kupa fináléjában. Az azon a találkozón gólt és gólpasszt jegyző Holman végig a pályán volt, de ezúttal nem tudott segíteni csapatán.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
Ruzomberok–Slovan Bratislava 1–0
Sprtak Trnava–DAC 2–0
A felsőház állása: 1. Spartak Trnava 64 pont, 2. DAC 54, 3. Slovan Bratislava 53., 4. Zilina 47 (29 mérkőzés)

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
33. FORDULÓ
LASK Linz–Rapid Wien 0–2
Rapid Wien: Szántó Tamás sérült.

OLASZORSZÁG, SERIE B
40. FORDULÓ

Ternana–Palermo 2–3
Palermo: Balogh Norbert végig a kispadon ült.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:02:26

Légiósok nemzetisport.hu

A 31 éves futballista szeretett volna Európába szerződni, de nem várhatott tovább, lépnie kellett.

2018.09.19 08:18:04

Légiósok BABJÁK BENCE

„Szerintem nem kell bántani azt a magyar labdarúgót, aki azért mond nemet a klubja ajánlatára, mert ambíciói vannak.”

2018.09.15 11:52:59

Légiósok VINCZE SZABOLCS

Úgy érzi, szerencséje volt, hogy játékosként Berlinbe került, ahol felépíthette magát és az életét.

2018.09.12 17:27:43

Légiósok PÓR KÁROLY

Az egy éve Barcelonában élő Huszár család és az újonnan érkező Molnárék is úgy vélik, az FCB Escola egy lehetőség.

2018.09.01 09:43:51

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

„Két lehetőség van, kérdés, várhatok-e Európából ajánlatot. A másik út keletre vezet, ott kevésbé lenne elsődleges a szakmai szempont.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS