Légiósok: Holman vezetésével lett kupagyőztes a Slovan

Vágólapra másolva!
2018.05.01. 19:40
null
Holman Dávid (balra) 82 perc alatt egy gólt szerzett és adott egy gólpasszt
Megvédve címét 15. alkalommal hódította el a Szlovák Kupát a Slovan Bratislava labdarúgócsapata, amely Holman Dávid góljának és gólpasszának is köszönhetően 3–1-re verte az MFK Ruzomberokot Nagyszombatban.

 

 

A Slovan úgy vágott neki a finálénak, hogy annak megnyerésével még megmentheti a szezonját, a tavalyi bajnoki ezüstérem után ugyanis nem sikerült előrébb jutnia: három fordulóval a bajnokság vége előtt csak a harmadik helyen áll, és mivel nyolcpontos hátrányban van a listavezető Spartak Trnavához képest, szinte biztos, hogy nem lesz bajnok.

A kupagyőzelem azonban gyógyírt jelenthetett, és a 6. helyen álló rózsahegyiek ellen jól ment a szezonban, az addigi három meccs mindegyikét megnyerte (2–1, 1–0, 1–0).

A 42 éves Martin Sevela edző ráadásul igazi kupaspecialistának számít: 2015-ben és 2016-ban a Trencsénnel győzött (utóbbit alkalommal éppen a Slovan ellen), és fogadkozott: ezúttal is mindent megtesz azért, hogy Pozsonyba kerüljön a trófea.

Jól kezdte a mérkőzést a Slovan, a 25. percben egy bal oldali beadást követően a szlovén Andraz Sporar fejelt közelről a hálóba (1–0). Az első félidő végén a fővárosiak még egy büntetőt kértek számon a játékvezetőn, de a szünet után megnyugodhattak a kedélyek, mert Holman Dávid jobb oldali szögletéből a bolgár Vaszil Bozsikov volt eredményes ugyancsak fejjel (2–0).

Az 58. percben ugyan Peter Gál-Andrezly szépített (2–1), de két perccel később egy szép ellentámadás végén Holman hét méterről kilőtte a bal felső sarkot (3–1).

Ahelyett, hogy a pozsonyi szurkolók ünnepeltek volna, a 65. percben botrány tört ki a szektorukban. A játékvezető félbeszakította a találkozót, míg a Slovan-futballisták közül többen odamentek, hogy lecsillapítsák a kedélyeket. A meccs ugyan folytatódott, de a 72. percben a Slovan-szektorból különféle tárgyak repültek a pályára, ezért a játékvezető ismét megállította az összecsapást, és kérte, hogy a rózsahegyiek kapuja mögötti szektort teljesen ürítsék ki.

A mérkőzés végül 3–1-es Slovan-sikerrel ért véget, a meccs hősét, Holman Dávidot a 82. percben lecserélte edzője.

SZLOVÁK KUPA, DÖNTŐ
Slovan Bratislava–Ruzomberok 3–1
(Sporar 25., Bozsikov 48., Holman 60., ill. Gál-Andrezly 58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik