nemzetisport.hu 2016.07.27 21:36 Frissítve: 2016.07.28 08:53

Bursaspor: az elnök megegyezett Dzsudzsák áráról – sajtóhír

A török Milliyet arról számolt be, hogy a Bursaspor elnöke, Ali Ay megegyezett a Dzsudzsák Balázs után érdeklődő arab klubbal a magyar labdarúgó vételáráról. A válogatott futballista mesebeli összeget tenne zsebre, ha belevág az arab kalandba.

Az arab klubbal állítólag már megegyeztek – Dzsudzsák Balázs keletebbre költözik?

Ezek szerint a törökök 2.5 millió eurót (786 millió forint) kapnának a szerződés megkötésekor, míg bizonyos feltételek teljesülése esetén további egymillió eurót (314 millió forint) utalna át a vevő.

A török csapat Ausztriában edzőtáborozik – amint arról beszámoltunk –, a hétfőn este megérkező, és 2019 nyaráig élő szerződéssel bíró Dzsudzsák azóta már bekapcsolódott a szakmai munkába. A Bursaspor vezetői tegnap a magyar légiósról beszéltek, és ismét megállapítást nyert, hogy fizetése túlságosan megterheli az anyagi nehézséggel küzdő klub kasszáját. Ez erősen kihat arra, hogy értékesítsék őt a nyári átigazolási piacon. Állítólag most be is futott az értékelhető ajánlat, ezért csütörtökre az ausztriai edzőtáborba várják Dzsudzsák menedzserét.

Kedden – ugyancsak török sajtóinformációkra hivatkozva – arról adhattunk hírt, hogy az arab emírségekbeli el-Ain a magyar játékosnak évi 2.5 millió eurós fizetést ajánlott. Dzsudzsák viszont Európában folytatná pályafutását, ezért elsőre visszautasította a lehetőséget. Az arabok azonban készek emelni az összegen, a négymillió euró éves szinten szerintük már meggyőző lenne.

Ha a hírek igazak, Dzsudzsák éves szinten 1 milliárd 258 millió forintot keresne, erre az összegre pedig elég nehezen lehet nemet mondani.

Közben a Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy Dzsudzsákkal kapcsolatban képbe került az Olympiakosz. Vörösbaranyi József menedzser megerősítette a görög rekordbajnok érdeklődését, azzal a kiegészítéssel, hogy a transzfer nem a magyar labdarúgón múlik.

2019.12.09 15:43:46

Légiósok PÓR KÁROLY

Mohol, Ada, Tóthfalu, Tarpa, Felcsút, Königsdorf, Köln, Almelo – út a holland élvonalba.

2019.12.08 22:27:08

Légiósok L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.