Barcelona: „Tajti Mátyás, a legújabb magyar gyöngyszem”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 17:05
null
Tajtit technikás, tehetséges, erős és bátor futballistának írta le a Mundo Deportivo
A legújabb magyar gyöngyszem. Így aposztrofálják Tajti Mátyást a Mundo Deportivóban. A lap a magyar tehetséget Sergi Robertóhoz hasonlítja.

Az oldal a magyar vonalat Plattkó Ferenccel indítja, aki az 1920-as években volt a klub kapusa, majd a 1960-as évek eleji három felejthetetlen támadóval, a legendás Kubala Lászlóval, Kocsis Sándorral és Czibor Zoltánnal folytatja. Kiemeli, hogy Magyarország fél évszázaddal később visszatér a Barca univerzumába a legújabb gyöngyszemmel, Tajti Mátyással. A középpályással, akit fél Európa a keretében szeretett volna tudni.

Az 1998. június 2-án született Tajtinál megemlítik, hogy Magyarország egyik legjobb futballneveldéjében, a Puskás Akadémiában edződött, és az egyik legnagyobb magyar ígéretnek számít, valamint hogy a Barca tavaly egy spanyolországi U16-os tornán figyelt fel rá.

A katalánok technikai vezetői meglátogatták Magyarországon, és próbajátékra invitálták, amelyet sikeresen teljesített, ezt követően pedig boldogan utazott haza azzal a reménnyel, hogy csatlakozhat gyerekkori kedvenc csapatához, és a La Masián nevelkedhet tovább. Ugyanakkor nem sokkal később a Real Madrid is megkereste Tajtit, és mivel ott is megfelelt a próbajátékon, a királyi gárda is szerződtetni kívánta. A magyar futballista számára jó élmény volt a madridi kaland, de nem annyira, hogy meggondolja magát – teszi hozzá a Mundo Deportivo.

A fiatal tehetség május végén ismét ellátogatott Barcelonába, hogy az U16-os válogatottal a Barca fiataljai ellen szerepeljen, majd augusztus elején újra, ezúttal viszont már hosszabb távra. Tajti bemutatásánál hozzáteszik, hogy a La Masián tanul, de édesanyjával, Helgával él Sant Feliu de Llobregatban. Kiemelik, hogy tündökölt a felkészülés során, de a bürokrácia megakadályozta abban, hogy november 1-je előtt tétmeccsen is pályára lépjen.

Azóta viszont már bemutatkozhatott az U17-esek között, a L'Hospitalet elleni 2–0-s siker során pedig gólpasszal jelentkezett.

Tajtival kapcsolatban megemlítik még, hogy a középpálya közepén vethető be, technikás, tehetséges, erős és bátor futballista, aki távoli lövésekkel is veszélyeztethet, hasonló képességekkel rendelkezik, mint Sergi Roberto. Hozzáteszik, a bal lábát illetően még fejlődnie kell, valamint javulnia kell letámadásban és labdavisszaszerzésben is – valamint, hogy ezek fejlesztése szempontjából elég jó helyre került a 16 éves játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik