P. K. 2020.04.15 20:09 Frissítve: 2020.04.16 01:49

AC Milan: Szoboszlait nem tartják drágának – ezért is érkezhet

Az AC Milan 15 millió euróért szerződtetné az RB Salzburg sztárját, az új Milinkovics-Szavicsot – írja szalagcímében Szoboszlai Dominikról a sempremilan.com szurkolói oldal, amely szerint a 19 éves középpályás minden szempontból megfelel Ivan Gazidis vezérigazgató feltételeinek.

Az új Milinkovics-Szavicsnak nevezik Szoboszlait (Forrás: sempremilan.com)

 

A sempremilan.com a Calciomercato.com értesüléseire alapozva ír arról, hogy az AC Milan olyan fiatal, tehetséges, sikerre éhes játékost keres, aki Franck Kessié mellett, őt kiegészítve hosszú távú megoldást jelenthet a pálya közepén.

 
Ausztria: kezdődnek az edzések, hamarosan folytatódhat a labdarúgó-bajnokság

A cikk kifejti, hogy Szoboszlai Dominik minden szempontból megfelel azoknak a feltételeknek, melyeket Ivan Gazidis vezérigazgató támasztott a kiszemeltekkel kapcsolatban. A szerző, Oliver Fischer kiemeli, hogy a magyar válogatott középpályás ebben az idényben az európai porondon is rutint szerzett a Red Bull Salzburgban, az évad során összesen négy gólt szerzett és hét gólpasszt jegyzett (az osztrák bajnokságban 2 gól/4 gólpassz, a BL-ben és az Osztrák Kupában egyaránt 1/1, az El-ben 0/1 a mutatója), teljesítményével többek között a Juventus, az Inter és a Lazio figyelmét is felkeltette.

Éppen a Lazio érdeklődése kapcsán hasonlították korábban az olasz sajtóban a rómaiak szerb játékosához, és most a SempreMilan is az új Milinkovics-Szavicsként ír Szoboszlairól. A cikk szerint Szoboszlai alacsony fizetése, és az, hogy a 2022-ben lejáró szerződése miatt 15 millió euró környékén már megszerezhető, szintén azt erősíti, a magyar középpályás megfelel Gazidis elképzeléseinek. Más kérdés, hogy tavaly nyáron az osztrák Kronen Zeitung még arról írt, hogy Szoboszlai ára a 20 millió eurót is meghaladhatja.

A Milan érdeklődése kapcsán márciusban a játékos képviselője, Esterházy Mátyás is arról beszélt a milannews24.com-nak, hogy Szoboszlai jól illeszkedhetne az olasz klub fiatalokra építő koncepciójába.

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”