P. K. 2020.03.25 09:34 Frissítve: 2020.03.25 14:41

Serie A: Szoboszlai menedzsere nyilatkozott az AC Milanról

Olasz források az elmúlt napokban folyamatosan arról cikkeznek, hogy Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg) a nyáron a Serie A-ba kerülhet, legtöbbször a Lazióval és az AC Milannal hozzák hírbe. Utóbbihoz kötődve ezúttal a milánói klubbal kapcsolatban jól értesültnek számító milannews24.com készített interjút a középpályás ügynökével, Esterházy Mátyással.

Nem lenne meglepő, ha Szoboszlai Dominik nyártól az AC Milannál folytatná a pályafutását (Fotó: Getty Images, archív)

 

A milannews24.com azzal vezeti fel a 19 éves Szoboszlai Dominikról szóló cikkét, hogy az AC Milan az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet a tehetségek felkutatására, a játékospiacon sokkal nagyobb figyelmet fordít a fiatalok felé, mint korábban, és ebbe a képbe jól illeszkedik a magyar válogatott középpályás.

„Szoboszlai Dominik fizikailag és technikailag is nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, jól olvassa a játékot, a szöglet- és szabadrúgások specialistája, mindent megtesz azért, hogy hosszú távon posztja egyik legjobbjává válhasson – mutatta be a szurkolói oldalnak az ügyfelét Esterházy Mátyás, aki az olasz klubot is méltatta. – Az AC Milan a labdarúgás történetének egyik meghatározó klubja, amelynél jól látszik az az új filozófia, hogy fiatal játékosokat szerződtetnek, akik a tapasztaltabb labdarúgók mellett fejlődhetnek. Theo Hernández, Iszmael Bennaszer, Rafael Leao mind ebbe a sorba tartozik, de Ante Rebic is nagyszerű befektetés. Ez az irány hosszú távon eredményekkel is párosulni fog.”   

A milannews24.com arról is faggatta a játékosügynököt, a Milannal folytatott tárgyalásokon előnyt jelenthet-e, hogy a Red Bull családtól távozó Ralf Rangnick lehet az olasz klub új sportigazgatója.

„Ralf Rangnick egy széles látókörű menedzser, az egyik legjobb tehetségkutató, aki tökéletesen passzol a klub fiatalokra építő filozófiájához” – reagált sokat sejtetően Esterházy, aki kérdésre válaszolva elmondta, ügyfelei közül az ugyancsak a Red Bull Salzburg kötelékébe tartozó, U21-es szlovák válogatott középpályást, Peter Pokornyt is el tudná képzelni hosszú távon a Serie A-ban.

2020.08.08 19:58:17

Olasz labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egy-egy trófea, vereség, győzelem kapcsán nagyon fontos, hogy milyen kontextusban vizsgáljuk.

2020.08.06 23:31:31

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Milánóban egymás sarkát tapossák az ügynökök, Raiola két szerződésen dolgozik, de Mendes is sokat keres majd.

2020.08.04 22:28:43

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ebből kijön egy félelmetes, az ellenfélben ijedséget keltő rendszer, amelyről még Pep Guardiola is csak annyit tudott mondani: »Az Atalanta ellen játszani olyan, mintha fogorvoshoz menne az ember...«.

2020.08.02 09:24:37

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Portré és elemzés a Lazio évtizedes rekordokat ostromló, légiósként többször is megbukó gólvágójáról.

2020.08.01 14:36:13

Olasz labdarúgás K. T. I.

A milánóiak már az 50. másodpercben megszerezték a vezetést. Az Atalantának minden kifelé pattant.