P. K. 2020.03.25 09:34 Frissítve: 2020.03.25 14:41

Serie A: Szoboszlai menedzsere nyilatkozott az AC Milanról

Olasz források az elmúlt napokban folyamatosan arról cikkeznek, hogy Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg) a nyáron a Serie A-ba kerülhet, legtöbbször a Lazióval és az AC Milannal hozzák hírbe. Utóbbihoz kötődve ezúttal a milánói klubbal kapcsolatban jól értesültnek számító milannews24.com készített interjút a középpályás ügynökével, Esterházy Mátyással.

Nem lenne meglepő, ha Szoboszlai Dominik nyártól az AC Milannál folytatná a pályafutását (Fotó: Getty Images, archív)

 

A milannews24.com azzal vezeti fel a 19 éves Szoboszlai Dominikról szóló cikkét, hogy az AC Milan az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet a tehetségek felkutatására, a játékospiacon sokkal nagyobb figyelmet fordít a fiatalok felé, mint korábban, és ebbe a képbe jól illeszkedik a magyar válogatott középpályás.

„Szoboszlai Dominik fizikailag és technikailag is nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, jól olvassa a játékot, a szöglet- és szabadrúgások specialistája, mindent megtesz azért, hogy hosszú távon posztja egyik legjobbjává válhasson – mutatta be a szurkolói oldalnak az ügyfelét Esterházy Mátyás, aki az olasz klubot is méltatta. – Az AC Milan a labdarúgás történetének egyik meghatározó klubja, amelynél jól látszik az az új filozófia, hogy fiatal játékosokat szerződtetnek, akik a tapasztaltabb labdarúgók mellett fejlődhetnek. Theo Hernández, Iszmael Bennaszer, Rafael Leao mind ebbe a sorba tartozik, de Ante Rebic is nagyszerű befektetés. Ez az irány hosszú távon eredményekkel is párosulni fog.”   

A milannews24.com arról is faggatta a játékosügynököt, a Milannal folytatott tárgyalásokon előnyt jelenthet-e, hogy a Red Bull családtól távozó Ralf Rangnick lehet az olasz klub új sportigazgatója.

„Ralf Rangnick egy széles látókörű menedzser, az egyik legjobb tehetségkutató, aki tökéletesen passzol a klub fiatalokra építő filozófiájához” – reagált sokat sejtetően Esterházy, aki kérdésre válaszolva elmondta, ügyfelei közül az ugyancsak a Red Bull Salzburg kötelékébe tartozó, U21-es szlovák válogatott középpályást, Peter Pokornyt is el tudná képzelni hosszú távon a Serie A-ban.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.