Légiósok: Ollózás? Lőttem szebb gólt is – Gazdag Dániel

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 08:00
null
Ezt illik nagydobra verni: Gazdag Dániel parádés mozdulattal szerzett gólt az amerikai ligában (Fotó: Philadelphia Union)
Mint beszámoltunk róla, Gazdag Dániel, a Philadelphia Union 20-szoros válogatott támadója szerdán csodálatos gólt lőtt az Atlanta elleni bajnokin, de képzeletbeli szépségversenyén ennél kettőt is előrébb helyez kispesti időszakából.

 

PARÁDÉS, OLLÓZÓS GÓLT szerzett Gazdag Dániel, a Philadelphia Union 20-szoros válogatott támadója az Atlanta United ellen 3–2-re megnyert mérkőzésen az észak-amerikai profi ligában (MLS).

„A csapattársam lőtt, s a labda úgy pattant le az Atlanta játékosáról, hogy éppen a mellkasomra érkezett, s már akkor éreztem, melyik megoldást választom: ollóznom kell – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a Philadelphia Union 27 éves támadója. – Érzékeltem, hogy sok a vendégvédő, nem lesz időm levenni a labdát és megfordulni. Korábban nem lőttem ilyen gólt, nemhogy tétmeccsen, még edzésen sem nagyon... Pedig sokat gyakorolom, de hogy ez ilyen meccsen sikerüljön valakinek, tényleg ritka. Ezt a gólt a harmadik helyre teszem a képzeletbeli szépségversenyemen: a legszebb egyértelműen a 2019. novemberi, Felcsúton szerzett, amikor formás támadás végén közelről aláböktem a labdának, amely a kapuba hullott, s nyertünk a Honvéddal kettő egyre. A második legszebbet még 2020 júniusában, a Kaposvár ellen szereztem, akkor is átemeltem a kapust, csak messzebbről, győztünk négy kettőre. Az első NB I-es gólom is szépre sikerült 2017 októberében, Balmazújvárosban a jobb felső sarkot lőttem ki, három nullára nyertünk, míg Diósgyőrben, még 2020 szeptemberében a félpályától vezettem a labdát, visszavettem, majd átemeltem a kapust, győztünk négy kettőre.”


A futballista elmondta, fontos győzelmet arattak a Philadelphiával, s bár a rájátszásban szereplést már hamarabb kiharcolták, sikerükkel fontos lépést tettek az első három hely felé a Keleti főcsoportban.

„Lényeges lenne az első háromban végezni, mert akkor a rájátszásban több meccset játszhatnánk odahaza. A csapat jó formában van, az utóbbi hét bajnokin nem kaptunk ki, kétszer nyertünk, ötször ikszeltünk. Még két meccs vár ránk az alapszakaszban, pályára lépünk a Nash­ville és a válogatott szünet után a New England ellen, utána pedig következik a playoff. A gólkirályi cím? Aligha leszek első, tizennégy gólnál tartok, míg a jelenlegi első helyezett, a Los Angeles FC-t erősítő Denis Bouanga hárommal többet szerzett.”

Gazdag Dániel hozzátette, hogy a hétvégi mérkőzés után repül is haza, hogy a válogatottban Telkiben készülhessen az október 14-i, Szerbia és a 17-i, Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

„Nagyon várom, hogy találkozhassak a srácokkal, hiszen a legutóbbi válogatott meccsek kimaradtak a térdsérülésem miatt. Óriási lépést tehetünk az Eb felé a szerbek és a litvánok ellen, célom, hogy minél többet játsszak a csapatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik