Ciprus: felgyújtották az egyik játékvezető anyjának autóját, félbeszakadt a bajnokság

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 12:45
null
A kép illusztráció (Fotó: AFP)
Félbeszakították a három magyar labdarúgót érintő ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot azután, hogy hétfőn felgyújtották Menelaosz Antoniu játékvezető édesanyjának autóját.

A ciprusi 24sports.com.cy azt írta, hogy Antoniu édesanyja autójának felgyújtása után a helyi játékvezetők az őket ért erőszakos esetek miatt úgy tüntettek, hogy nem mentek el a nekik kiadott mérkőzésekre, ezért a Ciprusi Labdarúgó-szövetség határozatlan időre felfüggesztette a bajnokságot.

A lap egy másik cikkében arról számolt be, hogy a szövetség elnöke, Jorgosz Kumasz hamarosan találkozik a játékvezetői küldöttség tagjaival, hogy döntsenek a sztrájk megszüntetéséről.

A legfrissebb hírek szerint a bírók várhatóan befejezik a sztrájkot, a bajnokság pedig a megszokott rend szerint folytatódhat.

Hétfőn egyébként elhalasztották a Szalamina–Etnikosz mérkőzést, mert a tiltakozó játékvezetők nem mentek el a meccsre.

„A Ciprusi Labdarúgó-szövetség levelet kapott a tiltakozóktól, akiknek álláspontja szerint az őket és családjukat ért ismétlődő támadások miatt kényszerültek erre a döntésre és mert egyetlen ügyet vizsgáltak” – idézi a játékvezetőket a Ciprusi Labdarúgó-szövetség, amely együttérzését fejezte ki a játékvezetőknek és családjaiknak, egyúttal reméli, hogy a rendőrségi nyomozás végén igazságszolgáltatás elé állítják az elkövetőket.

A ciprusi bajnokságban egyébként három magyar játszik: Gyurcsó Ádám az AEK Larnaca, Lang Ádám az Omonia Nicosia játékosa, míg Varga Kevin múlt héten írt alá az Apollon Limassolhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik