Légiósok: Itt nagyon meg kell becsülni a helyzeteket – Bognár István

Vágólapra másolva!
2022.02.07. 08:17
null
Kezdőként kapott lehetőséget, és amíg pályán volt, lendületesen játszott Bognár István (49) (Fotó: Aris Limassol)
Egyből mély vízbe dobták Bognár Istvánt az Arisz labdarúgócsapatánál, és kevés hiányzott, hogy góllal nyisson új klubjában.

 

Rögtön kezdő volt Bognár István az Ariszban, a középpályás 64 percet töltött a pályán szombaton az AEK Larnaca ellen gól nélküli döntetlenre végződő rangadón. A 30 esztendős futballista kedd este érkezett meg Ciprusra, szerdán az orvosi vizsgálatok, a fotózás, a papírmunkák elintézése, valamint az első edzés szerepelt a programban, és három tréninggel a háta mögött szombaton már a kezdőcsapatban kapott helyet a második és a harmadik helyezett egymás elleni meccsén.

„Nem izgultam, inkább izgatott voltam, elvégre nem tudtam, mire számíthatok a ciprusi élvonalban – mondta lapunknak Bognár István a találkozó másnapján. – Hamar feltűnt, hogy a csapatok kevés lehetőséget engednek a másiknak, nehéz helyzetbe kerülni, ebben a bajnokságban nem nagyon játszanak gólzáporos meccseket. Pakson máshoz voltam hozzászokva… A viccet félretéve, az iramra nem lehetett panasz, több technikás játékos szerepel a bajnokságban, de a lehetőségeket tényleg nagyon meg kell becsülni. A két félidőben előttem is egy-egy helyzet adódott, az elsőnél rossz megoldást választottam, a másodiknál pedig az ellenfél kapusa védett bravúrral, pedig már a hálóban láttam a labdát. Mesébe illő lett volna góllal vagy gólpasszal bemutatkozni, de bízom benne, hogy ami késik, nem múlik. A szerepköröm hasonló, mint a Paksban volt, a négy-kettő-három-egyes felállásban a csatár mögött, a középpálya közepén kaptam lehetőséget. Ebbe nem lesz nehéz beleszokni, de nyilván időbe telik, hogy megismerjem a társakat és a taktikát.”

A második helyen álló Arisz legközelebb csütörtökön az Anorthoszisz elleni elhalasztott bajnokin lép pályára, ám mert azt a találkozót januárban rendezték volna, a magyar futballista nem lehet ott a keretben.

„A legfontosabb, hogy a második helynél ne csússzunk hátrébb, és mindenképp a nemzetközi kupában indulhassunk, amit a rájátszásban tehetünk biztossá” – jelentette ki Bognár István.

CIPRUS, 1. DIVISION
20. FORDULÓ
AEK Larnaca–Arisz 0–0
AEK Larnaca: Gyurcsó Ádámot nem nevezték; Arisz: Bognár István kezdő volt, a 64. percben lecserélték.
Az élcsoport: 1. Apollon 38 pont (18 mérkőzés), 2. Arisz 35 (19), 3. AEK Larnaca 35 (19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik