Eurofutball: súlyos gondok és dühöngés légiósunk klubjánál

Vágólapra másolva!
2016.11.02. 17:02
A magyar Bőle Lukácsot foglalkoztató román élvonalbeli labdarúgóklub, a CSM Poli Iasi ultimátumot kapott Jászvásár polgármesterétől: fizetéscsökkentés vagy támogatásmegvonás. A klubelnök szerint ez akár a csapat feloszlatásához is vezethet.

A klub bevételeinek nem kis része Jászvásár (Iasi) várostól érkezik, és Mihai Chirica polgármester most – vélhetően nem függetlenül a rossz szerepléstől – ahhoz a feltételhez kötötte az együttműködés folytatását, hogy a stábtagok és a játékosok fizetését azonnali hatállyal csökkentik harminc százalékkal.

Erről Florin Prunea klubelnök számolt be felháborodottan az érdekelteknek és a nyilvánosságnak, hozzátéve: ha teljesítik a szezon előtt kijelölt célt, vagyis bejutnak a hatcsapatos felsőházi rájátszásba, a polgármester ígérete szerint visszakapnak tíz százalékot. A csapat 24 órányi gondolkodási időt kapott.

„Ha nem kapunk egyetlen fillért sem a várostól, és jószerével csak a televíziós pénzekből gazdálkodhatunk, januárban alighanem lehúzhatjuk a rolót – idézi a klub honlapja Pruneát. – Tartozunk a játékosoknak, a beszállítóinknak, és vannak egyéb követelések is. Nem értem, mi szükség erre az egyesület történetének legsikeresebb évében. Nyáron még hősként ünnepeltek minket, most meg mi vagyunk a közösség kitaszított fekete bárányai. Még nem láttam olyasmit, hogy szezon közben hoznak ilyen nagy horderejű döntést ”

„Egyetlen százaléknyi csökkentést sem fogadok el. Amikor nyáron tárgyaltunk, nem tartottam pisztolyt senki halántékához sem, hogy ennyi legyen a fizetésem” – reagált dühösen Ionut Voicu csapatkapitány.

A ProSport a harmadik jászvásári idényét töltő Bőle Lukácsot is idézi: „Semmilyen körülmények között nem megyek bele a fizetéscsökkentésbe.”

A nyáron még Európa-liga-selejtezőt játszó jászvásári csapat a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette, és visszacsúszott a tabella 12. helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik