Lengyelország: drónnal kémkedtek Guzmicsék edzésén

Vágólapra másolva!
2015.04.01. 17:44
null
Hamar észrevették a drónt a Wisla edzésén (Fotó: wisla.krakow.pl)
Drónnal zavarták meg a Guzmics Richárdot alkalmazó Wisla Kraków szerdai edzését. A klub vezetői a rendőrséget is kihívták az edzőpálya felett lebegő, kamerával felszerelt eszköz megjelenése után, mert attól tartottak, hogy valaki kémkedés céljából irányította oda a napról napra népszerűbb és elterjedtebb eszközt.

A szakadó hóesésben elkezdett tréningen a játékosok még csak bemelegítettek, amikor megjelent a drón. Az edzők leállították az edzést, értesítették a hatóságokat, de a drón ezt követően eltűnt a klub területéről.

„A drónokat egyre többen használják információszerzésre, de Krakkóban ez az első eset, hogy emiatt riasztottak minket – idézte a klub honlapja a helyszínre érkező rendőrt. – Ezek a tárgyak nagyon népszerűek, de a kezelésük elsajátításához ugyanolyan tanfolyam szükséges, mint az autóvezetéséhez. Bár a lengyel törvények szabad szelleműek a drónok használatáról, van egy határ, amelyet nem szabad átlépni.”

A lengyel bajnokság ötödik helyén álló Wisla hétfőn fontos bajnoki játszik hazai pályán a harmadik helyezett Jagielloniával, és Kazimierz Moskal vezetőedző szerint fontos lenne a nyugodt felkészülés.

„Rendkívül fontosak ezek a napok, koránt sem mindegy, mit játszunk hétfőn, nyugodt felkészülést szeretnénk, ezért értesítettük a hatóságokat. Bár még az edzés korai szakaszában jelent meg a drón, nem árt az óvatosság” – mondta Moskal.

Guzmics a magyar válogatott Görögország elleni Eb-selejtezője után visszatért a Wislához, s a klub honlapjának egy másik cikkében elmondta, bár nem játszott vasárnap, nagyon fontos volt számára, hogy ott legyen a nemzeti csapattal.

A drón a szakadó hóesésben közelebbi képen
A drón a szakadó hóesésben közelebbi képen

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik