Fürth: Fontos volt, hogy német klubhoz igazoljak - Korcsmár

Vágólapra másolva!
2013.05.14. 16:20
Amint arról korábban már beszámoltunk, Korcsmár Zsolt három évre aláírt a német első osztályból kieső Greuther Fürthhöz. A labdarúgó azt mondta: fontosnak tartotta a váltásnál, hogy Németország felé vegye az irányt.

„Valóban érkeztek más megkeresések is, de több szempontot is mérlegelve a Fürth jelentette az ideális választást – nyilatkozta Korcsmár Zsolt az mlsz.hu-n. – Fontos volt számomra, hogy német klubhoz igazoljak, mert régi tervem volt a Németországba szerződés, ugyanakkor mindenképpen olyan együtteshez akartam kerülni, ahol jó esélyem van a folyamatos játéklehetőségre. A Fürthnél mindkét kitétel megvalósult. Egy klubváltás mindig bizonyos kockázatokkal jár, de a tárgyalások során az volt a benyomásom, hogy új munkaadómnál megkapom a lehetőséget a bizonyításra, és ha nem teljesítek rosszul, számolnak velem az első csapatban."Korcsmár Zsolt az mlsz.hu-n. – Fontos volt számomra, hogy német klubhoz igazoljak, mert régi tervem volt a Németországba szerződés, ugyanakkor mindenképpen olyan együtteshez akartam kerülni, ahol jó esélyem van a folyamatos játéklehetőségre. A Fürthnél mindkét kitétel megvalósult. Egy klubváltás mindig bizonyos kockázatokkal jár, de a tárgyalások során az volt a benyomásom, hogy új munkaadómnál megkapom a lehetőséget a bizonyításra, és ha nem teljesítek rosszul, számolnak velem az első csapatban."

A játékos elárulta: úgy gondolta, a stílusának a német bajnokság fekszik a legjobban, ott tudja kihozni magából a maximumot. A német labdarúgás sokat fejlődött az utóbbi években, nagy kihívásnak tartja ott szerepelni, ráadásul nagyon tetszik neki a klubok felépítése és a futballt körülvevő közeg. A kedvét még az sem szegte, hogy az élvonalból kieső alakulatba kerül...

„Amikor elkezdtük a tárgyalásokat, már látszott, hogy várhatóan kieséssel fejeződik be a szezon a Fürth számára. A vezetők éppen ezért már a jövőre terveztek, úgy kerestek meg, hogy szeretnének egy visszajutó csapatot építeni, és ebben számítanának rám. Számomra ez egy tökéletes terv, hiszen amennyiben elérjük a kitűzött célt, és egy-két éven belül feljut a gárda, akkor teljesül az álmom és a Bundesliga élvonalában szerepelhetek, míg ellenkező esetben esélyem nyílhat a továbblépésre. Fürthben jobban szem előtt leszek, s ha egy-két jó szezonom lesz, akkor is eljuthatok az első osztályba, ha a csapat esetleg nem tudja kiharcolni a feljutást."

Korcsmár szerint a német másodosztály előrelépést jelent a norvég élvonalhoz képest.

„Elég csak azt megnézni, hogy milyen klubok szerepelnek a ligában. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, nagy múltú, kiváló játékosállományú együttesek alkotják a mezőnyt, szerintem minden szempontból előrelépés számomra a fürthi szerződés. Az sem mellékes, hogy a válogatott számára is jobban szem előtt leszek, mint Norvégiában."

A játékos hasznosnak tartja az északon leszolgált három évet, s úgy érzi, amiben fejlődnie kellett, abban Bergenben előre tudott lépni.

„Nagyon hasznos volt a norvég élvonalban eltöltött időszak. Rá voltam kényszerítve a magasabb tempóban való játékra, javultam az egy az egy elleni párharcokban, agresszivitásban, emellett próbáltam kitűnni abban, amiben jó vagyok, vagyis a kreativitásban, a támadásépítésben. Amit Norvégiában tanultam, hozzásegített ahhoz, hogy komplettebb védő váljon belőlem. A váltás egyetlen negatívuma, hogy olyan csapatot hagyok ott, amelyet nagyon megszerettem az elmúlt években. Jól éreztem magam a Brann játékosaként, sokat köszönhetek a klubnak, ezért már most érzem, hogy nehéz lesz a búcsú."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik