Szalai: A tucatnyi gól mutatja, jó úton haladok

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 09:39
null
Szalai Ádám a 12. Bundesliga-gólját ünnepelhette ebben az idényben (Fotó: AFP)
Szalai Ádám ismét eredményes volt a Bundesligában, és – mint beszámoltunk róla – magyar rekordot állított fel a szezonban elért 12 góljával. A válogatott csatár büszke a sikerre, és a Nemzeti Sportnak elmondta, ez az eredmény egyértelmű visszajelzés arra, hogy jó úton halad.

– Továbbra sem érdeklik a különböző statisztikák?
– Most az egyszer érdekelnek, és nagyon büszke vagyok, hogy az egy idényben szerzett tizenkét bajnoki gólommal magyar rekordot állítottam fel a Bundesligában – mondta Szalai Ádám a Nemzeti Sportnak. – A húsz meccsen elért tucatnyi gól ráadásul túlmutat a statisztikákon, mert ez már egyértelmű visszajelzés, hogy jó úton haladok, és amit csinálok, annak van eredménye.

– Már csak az kellett volna, hogy nyerjenek Augsburgban.
– Nem szokásom a külső körülményekkel foglalkozni, de az érvénytelenített gólunkat nem előzte meg lesállás, csapattársam, Shawn Parker szabálytalanságáért meg nem járt volna azonnal piros lap, hanem csak sárga. A második félidőt emberhátrányban játszottuk végig, ezt szem előtt tartva jó az egy pont. De több is lehetett volna a meccsben.

– Ez az első – remélhetőleg – teljes idénye. Bírja erővel?
– Muszáj. Nekem különben is öröm, hogy ennyi lehetőséget kapok Európa egyik legjobb bajnokságában, e mérkőzésekért kezdtem el annak idején futballozni. A fehéroroszok elleni hétközi válogatott találkozón sajnos nem tudtam pályára lépni a begyulladt lábujjkörmöm miatt, most már egész jó állapotban van, noha Augsburgban úgy küldött csatába Thomas Tuchel vezetőedző, hogy hétfő óta nem edzettem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik