Reggina: a dörgő taps már megvan, Kovácsik a Serie A-ról álmodik

Vágólapra másolva!
2011.11.16. 13:48
Kovácsik Ádám, az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie B) ötödik Reggina kapusa a klub egyik szurkolói csoportjának vendége volt az elmúlt napokban – a találkozóról a Reggina hivatalos honlapja számolt be.

„Az álmom az, hogy a Regginával feljussak az élvonalba – fogalmazott Kovácsik a Club Febiadi Amaranto rendezvényén. – Óriási dolog lenne, hiszen úgymond ebben a csapatban nőttem fel. S persze ott van a másik fontos cél, a válogatottság, amelynél nagyobb élményben egy futballistának nem lehet része.″

A húszéves magyar kapus több mint négy esztendeje véd a Regginában, és úgy tűnik, a korosztályos csapatok után az idén sikerül megvetnie a lábát a felnőttek között is.

„Nem volt mindig könnyű a helyzetem, de sohasem vesztettem el a hitemet, és ahogyan gyűltek a tapasztalatok, úgy lettem egyre magabiztosabb, erősebb. Fiatal vagyok még, egyetlen edzésnapot sem lazíthatok el, ha fejlődni akarok" – mondta, majd egy közelmúltbeli emléke kapcsán beszélt a szurkolók fontosságáról:

„Hálás vagyok a közönségünknek azért a hosszú és lelkes tapsért, amellyel a Torino elleni meccsen fogadtak, karrierem egyik legnagyobb élményét élhettem át. A szurkolók bizalma rendkívül fontos a játékosok, különösen a kapusok számára.″

A közönségtalálkozón ott volt a csapat másik kapusa, Pietro Marino is, aki „nagyszerűnek, bajtársiasnak″ nevezte kapcsolatát a magyar légióssal, akivel évek óta ismerik egymást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik