Dzsudzsák első napja közelről: edzés, viccek, Martini

Vágólapra másolva!
2011.07.06. 11:48
null
Dzsudzsák nagyon koncentrált az első edzésen – a háttérben Martini figyeli (Fotó: Unger Tamás)
Az orosz sports.ru internetes sportportál újságírója végigkövette Dzsuzdzsák Balázs első napját az Anzsi Mahacskalánál. Az internetes oldal riportjából kiderül, hogyan fogadták az újonc magyar játékost, ki Martini az orosz klubnál, és hogy várja-e Dzsudzsák a mai sajtótájékoztatóját.

9.10: Dzsudzsák elfogyasztotta a reggelijét, de nem igazán beszélt a társakkal, mivel oroszul zajlott a társalgás az asztal körül, mert a legtöbb légiós még nem érkezett meg a csapathoz.

Dzsudzsák és a 22-es mez
Dzsudzsák és a 22-es mez

A szélső ezután hotelszobája felé vette az irányt: „Mi mást tehetnék a reggeli és az edzés között. Az edzőtáborokban általában csak eszem, alszom és tréningezek. Mindig jó érzés visszajönni a szobába, ha egy kényelmes ágy vár. Az ember lefekhet, és pihenhet egy kicsit" – mondta Dzsudzsák.

10.40: Dzsudzsák kisétált az edzőpályára, hogy részt vegyen az első edzésen új csapatában. A PSV-től igazolt labdarúgó távolról leadott lövésekkel próbálkozott, és az egyik elhibázott kísérlet után a csapat egyik humorzsákja, Alekszandr Prudnyikov csak annyit mondott: „Oh, egy hiba. Kérem feltölteni a YouTube-ra." Dzsudzsák csak mosolygott, és újabb lövéshez készült.

11.10: Prudnyikov tovább viccelődött az újonccal, a magyar válogatott játékos tolmácsát kérte meg, hogy közvetítse mondanivalóját: „Mondd meg neki, hogy én vagyok az orosz Ronaldinho."

Nem is csoda, ha ezek után Dzsudzsák már alig várja a többi légiós megérkezését: „A csapat nem beszél angolul, de hamarosan jönnek a srácok, akikkel meg tudom értetni magam. Van egy tolmácsom, aki segít. De hamarosan elkezdem az orosz nyelv tanulását. Ahogy már tudják, édesanyám orosztanár, és el is látott egy csokor fontos orosz szóval, amelyek jól jönnek a mindennapi életben. De olyan sokat adott, hogy szinte egyre sem emlékszem."

11.40: Az egymás közti játék során már magára talált a szélsőnk: többször is elvitte a labdát őrzője mellett. „Itt van a minőség" – mondta az Anzsi egyik alkalmazottja.

Prudnyikov továbbra figyelemmel kísérte légiósunkat, amikor Dzsudzsák elhibázott egy lövést 22 méterről, megveregette a vállát, és azt mondta: „Semmi gond, fogd vissza jobban."

Labdarúgónk nem sokkal később az öltöző felé vette az irányt, de útközben megállt, hogy lefotózhassák új társai körében.

„Szimpatikusak a társak: barátságosak, nyitottak és szeretnek nevetni. Ez jó hír, mert amikor a PSV-nél voltam, nem nézték jó szemmel, ha valaki viccelni mert. Magyarországon viszont ugyanaz a helyzet, mint itt: szeretjük a poénokat. Egyszer például az egyik társam agyonsózta a levesemet. Szeretem ezeket a történeteket."

A sports.ru újságírója azt is megkérdezte, mit szól Prudnyikovhoz. „Ki ő? Edző vagy játékos?" – kérdezett vissza Dzsudzsák. „A futballista, aki végig tréfát űzött belőled" – felelte a zsurnaliszta. „Ja ő, jó fej" – reagált a szélső.

12.40: Dzsudzsák szobájában ölébe vette laptopját, és választott egyet a „Hazudj, ha tudsz″ című filmsorozat egyik részéből.

„Azt hiszem, ennyi elég volt egyelőre. Csak két hetet pihentem. Az első edzés mindig kemény, újra hozzá kell szokni a terheléshez. Ilyenkor mindig sorozatokat nézek, alszom vagy újságokat olvasok. A következő tréning előtt alszom egyet."

17.10: Dzsudzsák újra kifutott a gyepre. Sorra lőtte a gólokat, láthatóan nagyobb önbizalommal mozgott. „Olyan, mint a Playstation. Imádom ezt a labdát" – mondta a Jabulanira.

19.30: Balázs fáradtan feküdt le szobájában. A tévében a női vb meccsét nézte, miközben laptopján magyar hírportálokat böngészgetett.

„Holnap sem lesz jobb napom. Sajtótájékoztatót tartok, amelyen az újságírók megint az átigazolásomról kérdezgetnek majd. Szeretném már lezárni a folyton ismétlődő kérdéseket. Amikor aláírtam, Magyarországon rengetegen azzal vádoltak, hogy csak a pénz miatt jöttem. Az igazságra nem is voltak kíváncsiak. Nem értem, hogy a honfitársaim miért nem örülnek inkább."

A  magyar szélső és Martini
A magyar szélső és Martini

20.00: A szélső magazinok olvasásával töltötte az este további részét. A sports.ru újságírójának figyelmét egy nemzetközi férfimagazin magyar kiadása keltette fel. „Csak ritkán olvasom. Általában csak megnézem a képeket, és becsukom" – mondta Dzsudzsák.

20.10: „Martini" – kiáltotta a magyar játékos szobája ajtajából. A szélső nem italért szólt, hanem az Anzsi mindenesét szólította.

„Csak most érkeztem, de Martiniről már mindent tudok. Nem beszél nyelveket, de mindent megért. Így ismerkedtünk meg. Bejött a szobámba, de egy szót sem értettem a mondandójából. Aztán elmutogatta, mit akar: hogy menjek az edzőterembe. Aztán hallottam a történetet, hogy hogyan kommunikált először Roberto Carlosszal."

DZSUDZSÁK EDZÉSEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik