„Mindenki a pénzért teszi, és mellette szakmai okokból”

Vágólapra másolva!
2011.06.13. 16:16
null
Átöltözött: Dzsudzsák átigazolása a holland drukkereket is megosztotta (Fotó: Németh Ferenc)
Mint arról beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs vasárnap aláírta négyéves szerződését az Anzsi Mahacskalával. A magyar szurkolók véleményét már ismerjük a lépésről, de vajon Hollandiában hogyan kommentálták a drukkerek az egyik legjobb PSV-játékos döntését?

 

Ahogyan Magyarországon, úgy Hollandiában is két részre lehet osztani a Dzsudzsák Balázs Anzsi Mahacskalához szerződéséről alkotott szurkolói véleményeket: előrelépésnek, illetve „pénzügyi döntésnek” minősítik az Oroszországba költözést.

A voetbalzone.nl oldalon különösen azok után lehetett élesen elkülöníteni a két csoportot, hogy felkerült Marcel Brandsnak, a PSV technikai igazgatójának az egyik nyilatkozata, amelyben úgy fogalmazott, Dzsudzsák a pénz miatt döntött az Anzsi mellett. Az egyik kommentelő, Rikkkiee például így fogalmazott: „Természetesen Balázs a pénzt nézte. Ő is tudja, hogy az Anzsi nem előrelépés. Különösen úgy nem, ha Oroszország helyett Angliába, Németországba, Spanyolországba, Franciaországba vagy Olaszországba is mehetett volna.”

Többen is őt erősítették meg, így például coopers, aki azt írta: „Nem éppen a legjobb megoldás szerintem Dzsudzsák Balázsé, még akkor is, ha jómagam nem vagyok PSV-szurkoló. Szívesen láttam volna a Liverpoolban Dirk Kuyt és Luis Suárez mellett a támadósorban, mert nem vagyok Carroll rajongója. De természetesen a pénzre hajtott.” Hasonlóan anyagi okokat érzett Stevenw is: „Oroszország nem jó átszálló egy nagy bajnokság felé... Többet keres majd itt, mint egy csúcsbajnokság középcsapatánál. Ugyanakkor már csak meghatározott körben lehet keresni azokat a csapatokat, amelyek meg tudják fizetni. Nem hinném, hogy mostantól majd ugranak a megfigyelők és a menedzserek, hogy a télben megnézzenek egy-egy Anzsi-meccset. Nem, azt hiszem, ez nem jó megálló, ez a pénztárca számára príma döntés.” Deentje pedig amondó: „Balázs más kultúrkörből érkezett. Jóllehet Magyarország már sokat fejlődött, még mindig nem magától értetődő, hogy egy családban mindenkinek fix munkája és lakása van. Ezért is lehet azt látni, hogy az ebből a régióból érkezők fizetésmaximalizálásra törekednek, hogy a teljes famíliájukat, nem csupán a szülőket, de a testvéreiket és néha még az unokatestvéreiket is anyagilag támogathassák. Fontos lépés ez neki, olyan, mint Lazovicsnak volt tavaly.”

A másik oldal felé Rugu véleménye jelenti az átmenetet: „Szerintem Brands éves fizetése 750 ezer euró, ami nagyon sok egy technikai igazgatónak. Az Anzsi ambiciózus klub, egy év alatt rengeteget erősödött. Megvette Roberto Carlost (4 millió euró), Buszufát (11), valamint két brazil válogatottat, Diego Tardellit (9) és Jucileit (12). Ha most még jön Dzsudzsák mellé néhány erősítés, szép dolgok történhetnek. Azt gondolom, a Zenit, a CSZKA és a Szpartak nyomába erednek. Rendben, anyagilag Dzsudzsák magára is gondolt, de a PSV-nek sem kellett volna mindenáron eladnia, csakhogy Eindhovenben is a pénzt nézték.”

Papillonn szintén úgy véli, a PSV ne csak másban keresse a hibát: „Már az is egy különbség, ha valaki mögött Erik Pieters vagy Roberto Carlos játszik. A PSV a következő idényben sem szerepelhet a Bajnokok Ligájában. Ezek után az ügy nálam nem csupán pénz kérdése. Még akkor sem, ha a srácot szívesebben láttam volna valamelyik európai élcsapatban.” BryanRuiz2 nevű, vélhetően Twente-drukker hozzászóló a következőkkel egészítette ezt ki: „Az Anzsi a második helyen áll az orosz bajnokságban. Ambiciózus. Olyan játékosai vannak, mint Roberto Carlos vagy Buszufa. És Dzsudzsák még magasabb szintre emelheti a gárdát. És a következő szezonban talán már a Bajnokok Ligájában indulhat. Különben is, Brands is a pénzért ment a PSV-hez. Mindenki a pénzért teszi, és mellette sportszakmai okokból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik