Anglia: Gróf Dávid álma szertefoszlott, nem védhet kupadöntőn a Wembleyben

Vágólapra másolva!
2011.03.31. 15:57
Hiába nyújtott remek teljesítményt az alacsonyabb osztályú (elsősorban félprofi) angol csapatoknak kiírt FA Trophy elődöntőjében Gróf Dávid, a magyar kapus adminisztratív okokból nem védheti a Mansfield Town kapuját a Darlington elleni fináléban.

Grófot „vészkölcsönben” szerezte meg a Mansfield, és a vonatkozó szabályok szerint januártól április 30-ig számíthat rá a klub. A 2011-es döntőt május 7-én rendezik, és a Mansfield vezetői hiába próbáltak meg mindent, az FA nem bólintott rá Gróf kölcsönszerződésének meghosszabbítására.

„Minden követ megmozgattunk azért, hogy Dávid védhessen a Wembleyben, és ebben a Notts [a Grófot kölcsönadó csapat – a szerk.] is partner volt, de nem jártunk sikerrel. Nagyon sajnálom Dávidot, mert minden játékos nagy álma a Wembleyben játszani, és neki nem adatik most meg a lehetőség. A családja is eljött volna a döntőre, nagy kár, hogy így alakult. Természetesen meghívottként ott lehet velünk a stadionban” – nyilatkozta Duncan Russell menedzser, aki Gróf képességeit is dicsérte.

„Remek a hozzáállása és a képességei is, szeretném itt tartani a következő szezonra."

A Mansfield az angol ötödosztály (Conference National) középmezőnyébe tartozik, az FA Trophy elhódítása a klubtörténet legnagyobb sikerét jelentené.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik