Nagy Zoltánnak 4 ezer euróért kellett volna eladnia a meccsét - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2011.02.05. 20:12
null
Nagy Zoltán (Fotó: sigmalive.com)
Ciprusi és görög médiaértesülések szerint – ezt a Doxa labdarúgócsapatának elnöke megerősítette – megkeresték Nagy Zoltánt, a ciprusi Doxa futballistáját, hogy „gyengébb" teljesítményével befolyásolja a csapat Alki elleni holnapi bajnokiját. A kapus egyből jelentette az esetet a klubvezetőknél és feljelentést tett a rendőrségen. A hír azért is döbbenetes, mert állítólag Kovács Béla, a Ferencváros és a Bp. Honvéd korábbi játékosa vette fel a kapcsolatot a játékossal. Utóbbi állítást Kovács tagadja, és nem érti, miért került szóba a neve.

Ciprusi és görög újságokban futótűzként terjedt el a hír, hogy telefonon megkeresték Nagy Zoltánt, a Doxa kapusát, hogy „gyengébb teljesítményt” nyújtson a Doxa–Alki holnapi ciprusi bajnokin.

Nagynak állítólag négyezer eurót ígért egy közvetítő (kétezret a meccs előtt és kétezret a meccs után), ha a megszokottnál „gyengébb teljesítményt” nyújt a mérkőzésen. A kapus azonban nem fogadta el a tisztességtelen ajánlatot, feljelentést tett a rendőrségen, és azonnal értesítette a klub vezetőit is.

Ráadásul többek közt a protathlima.com és a sigmalive.com is úgy értesült, hogy a kapcsolatot Kovács Béla vette fel a Doxa kapusával. A Bp. Honvéd és a Ferencváros korábbi játékosa korábban játékosként szerepelt az Alkiban.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a sajtóban felvetődő neveket, az azonban biztos, hogy a nyomozást megkezdték.

Természetesen megkerestük Kovács Bélát, aki elmondta, nem érti, miért gyanúsították meg, ugyanis semmi köze sincs az ügyhöz. Öt éve él Cipruson, és egy rétesboltja, valamint egy magyar élelmiszereket forgalmazó üzlete van, úgyhogy a sajtó híresztelései nagyon rossz fényt vetnek rá és cégeire.

Kovács hozzátette: már túl is van egy kétórás rendőrségi kihallgatáson. (A korábban Moldova ellen a válogatottban is szereplő játékos a holnapi Nemzeti Sportban részletesen is beszél az esetről.)
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik