„Nem hiszem, hogy Rudolf kezdő lesz a Genoában”

Vágólapra másolva!
2010.05.04. 12:01
null
Aldo Dolcetti jó teljesítményt látott a legtöbb olaszországi magyar légióstól (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Az elmúlt hét végén Budapesten járt Aldo Dolcetti, a Honvéd és a Siófok korábbi vezetőedzője, ezúttal játékosmegfigyelői minőségben. A negyvenhárom éves szakember a Nemzeti Sportnak is jelentett: lapunkkal megosztotta első kézből szerzett információit és saját meglátásait az olaszországi magyarokról.

Aldo Dolcetti, aki Magyarországon korábban a Honvéd és a Siófok szakmai munkáját irányította, mostanában ritkán jár hazánkban. Az olasz szakember ezúttal játékosmegfigyelőként érkezett Budapestre, egy Serie A-s és két Serie B-s csapat megbízásából, de nem árulhatta el, mely játékosok keltették fel érdeklődését. Az olaszországi magyar légiósokról azonban szívesen beszélt, egyénenként értékelte a labdarúgókat a Nemzeti Sportnak.

„Odaadó, elszánt játékos, ám még nem mutatott meg mindent a tudásából – jellemezte Koman Vladimirt, a Bari játékosát Dolcetti. – Többször sérelmezte, hogy a bal oldali középpályás posztja nem neki való, szerintem viszont abban a csapatban csak ott jut számára hely. Giampiero Ventura edző ugyan a hagyományos, konzervatív szemlélet híve, kedveli a tapasztaltabb játékosokat, ám a két szélen fiatal, sokat futó emberek kellenek neki."

A 43 éves szakember a másik Bari-játékosról, Gosztonyi Andrásról, és a Bresciában szereplő Vass Ádámról is pozitív véleménnyel volt, Filkor Attila teljesítménye viszont nem nyerte el a tetszését.

„Nemrég láttam élőben a Gallipoli egyik mérkőzésén, és azt vettem észre, igyekszik minimális energiabefektetéssel letudni a találkozót. Nem menti a hozzáállását, hogy sok ilyen olasz játékost is látni" – értékelte Dolcetti az Internazionale kölcsönadott középpályásának játékát.

Noha még csak tiszteletbeli olaszországi légiósnak számít, a Nemzeti Sport munkatársa a nyártól a Genoába szerződő Rudolf Gergelyről is kérdezte Dolcettit, arra volt kíváncsi, a szakember lát-e esélyt arra, hogy a magyar válogatott csatár kezdő legyen Gian Piero Gasperini együttesében.

„Nem látok esélyt. Éppen a következő napokban tervezem felkeresni szakmai tapasztalatszerzés céljából a Genoa edzőjét, azt viszont már a személyes találkozó előtt kijelenthetem: a tréner a gyors és technikás csatárokat szereti. Ha az igényeinek meg tud felelni, biztosan lehetőséget kap Rudolf a bizonyításra, hiszen Gasperini gyakran keveri a lapjait" – vélekedett a Debrecen csatárának esélyeiről Dolcetti.

AZ ALDO DOLCETTIVEL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik