„Ha nem hinnék benne, abba kellene hagynom!"

Vágólapra másolva!
2010.03.18. 17:20
null
Balogh Jánosra és csapatára edinburgh-i derbi vár szombat délután (Fotó: Action Images)
Kapustársa sérülése miatt Balogh Jánosnak ezekben a hetekben a szokásosnál kisebb konkurenciával kell megküzdenie a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Heartsnál, és honfitársunk ezt arra szeretné kihasználni, hogy bizonyítsa: minden körülmények között neki kell a „Jambos” kapujában állnia. A napokban csapatát jótékonysági rendezvényen képviselő Balogh szombaton rendkívül fontos mérkőzésen, a Hibernian elleni edinburgh-i derbin teheti próbára rátermettségét.

„Az első négybe szeretnénk kerülni, mert Európába vágyunk, de a legrosszabb esetben is ott kell lennünk az első hatban, mert a felsőházi rájátszásból semmiképpen sem szeretnénk kimaradni" – nyilatkozta Balogh János a skót Daily Recordnak azt követően, hogy klubja nevében rászoruló gyermekeknek szervírozott ingyen reggelit egy edinburgh-i iskolában.

A 27 éves magyar kapus elismerte: a csapat azért áll négy fordulóval az alapszakasz zárása előtt csupán a hatodik helyen, mert az idény során végig ingadozott a formája; képes egymás után három meccset megnyerni – de elveszíteni is. Az előző két körben például a szintén az első négybe igyekvő vetélytársaktól (Dundee United, Motherwell) kapott ki, s többek között ezért előzi meg tíz ponttal a helyi rivális Hibernian is.

Balogh és a gyerekek (Fotó: heartsfc.co.uk)
Balogh és a gyerekek (Fotó: heartsfc.co.uk)

„Az edinburgh-i derbi a játékosoknak és a szurkolóknak is kiemelten fontos, és mivel tavaly kettőt is elveszítettünk, most szeretnénk hangulatjavító eredményt elérni, ami persze európai álmaink szempontjából sem közömbös – utalt a szombati derbire a kapus, aki 2008 októberében éppen a városi vetélytárs elleni bajnokin (1–1) mutatkozott be a Heartsban. – Ha megverjük a Hibset, csökkentjük a különbséget, és marad még nyolc mérkőzésünk, hogy elérjük célunkat."

Baloghot arról is kérdezték a skót lap munkatársai, hogyan élte meg azt, hogy klubja január végén elbocsátotta László Csaba vezetőedzőt. Erre röviden így válaszolt:

„Csabával ugyanabból az országból jöttünk, kedvelem őt, de a futballedzők sorsa már csak ilyen. Mindkettőnknek előre kell néznünk, nekem például az utódjának, Jim Jeffriesnek kell bizonyítanom, hogy a kapuban én vagyok a legjobb választás. Nincs is semmi probléma, szeretek vele dolgozni."

Mondta ezt Balogh annak ellenére, hogy Jeffries kezdetben Marián Kellót szerepeltette a kapuban, és nemrégiben csupán azért változtatott, mert a szlovák csapattárs edzésen eltörte a csuklóját.

„Jim Jeffries türelemre intett, kérte, várjam ki a magam lehetőségét, amely viszont most elérkezett – mondta erre Balogh. – Marián sérülése az ő szempontjából balszerencse, az enyémből kínálkozó esély, s nekem most csak arra kell figyelnem, hogy kihasználjam, és megragadjak a csapatban. Hiszek abban, hogy én vagyok az első számú kapus a Heartsban. Ha nem hinnék benne, abba kellene hagynom a futballt!"

A Debrecenből 2008 nyarán eredetileg kölcsönjátékosként Skóciába kerülő Balogh János már formailag is a Hearts játékosa, eddig 34 bajnoki mérkőzésen őrizte a kaput, és reméli, további két évig érvényes szerződését módja lesz kitölteni – természetesen nem a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik