Vélemények a vb-sorsolásról, csoportról csoportra

Vágólapra másolva!
2009.12.04. 22:07
Címkék
Hogyan reagált Dunga a brazil labdarúgó-válogatott nehéz csoportbeosztására? Örül-e Fabio Capello az angolok sorsolásának? Valóban könnyű-e az olaszok kvartettje? Összeszedtük a 2010-es világbajnokságon szereplő válogatottak küldöttségeinek villáminterjúit. A körképet folyamatosan frissítjük új nyilatkozatokkal.
Bert van Marwijk úgy véli, veszélyes a hollandok csoportja (Fotó: Reuters)
Bert van Marwijk úgy véli, veszélyes a hollandok csoportja (Fotó: Reuters)

 

A-CSOPORT

Carlos Alberto Parreira (Dél-Afrika): „Ilyen szinten már nincsenek könnyű meccsek. Nincs halálcsoport, kiegyensúlyozott kvartettek alakultak ki. A mi csoportunk az egyetlen, amelyben két világbajnok szerepel, Franciaország és Uruguay. Hatalmas kihívás a feladat, és igyekszünk ennek maximálisan megfelelni."

Raymond Domenech (Franciaország): „Kemény csoport a miénk, mint bármelyik másik. Legalább két meccset meg kell nyernünk a továbbjutáshoz. Sohasem könnyű a házigazda ellen játszani, de mivel az a harmadik mérkőzésünk lesz, addigra már lehet, hogy biztosítjuk a helyünket a tizenhat között. Most nincs halálcsoport, kiegyensúlyozottak a kvartettek. Várhatóak meglepetések, hiszen ez az első világbajnokság Afrikában, és ez sokat számít. Különleges közönség előtt játszunk, és ennek nagy befolyása lehet a meccsek kimenetelére."

B-CSOPORT

Carlos Bilardo (Argentína, Diego Maradona távollétében): „Megismerve riválisainkat azt mondom: megnyugodhat a szövetségi kapitány!"

Otto Rehhagel (Görögország): „Egyértelműen Argentína a favorit, Nigéria és Dél-Korea is erős, de ha a legjobb formánkat nyújtjuk, továbbjuthatunk. Az én feladatom, hogy tökéletesen felkészülten utazzunk a vébére."

Shaibu Amodu (Nigéria): „Kellemes sorsolás. Argentína a legerősebb papíron, de tőle sem kell félni. Csak magunkra és a jó felkészülésre kell koncentrálnunk."

Hu Dzsung Mu (Dél-Korea): „Az ázsiai selejtezők során továbbmentünk a halálcsoportból, és most is túljuthatunk legalább az első körön. Biztosak vagyunk benne, hogy kivívjuk a tizenhat közé jutást."

C-CSOPORT

Fabio Capello (Anglia): „Nem rossz a sorsolásunk. Az Egyesült Államok és Szlovénia ellen játszottunk nemrégiben, Algéria erejét pedig mutatja, hogy le tudta győzni Egyiptomot. Kiegyenlített a csoport, minden ellenfelünk erős, de amondó vagyok, a világbajnoki trófeával kell hazatérnünk!"

Bob Bradley (Egyesült Államok): „Nem félünk az angoloktól, nagyon jó csoport lesz ez. Algéria és Szlovénia a nevek alapján nem tartozik a nagyok közé, de mindent beleadtak a kijutásért, és bizonyítani akarnak."

Milivoje Novakovic (Szlovénia, játékos): „Örülünk a sorsolásnak, jó ez a csoport. Az első meccs Algéria ellen a legfontosabb, szerintem ez dönt a sorsunkról. Anglia az esélyes, de a másik két ellenfél verhető, és lehet, hogy az angolok elleni mérkőzésre már eldől a sorsunk."

Jazid Manszuri (Algéria, játékos): „Kedvező a sorsolás; úgy tűnik, az angolok végeznek a csoport élén, de minden esélyünk megvan, hogy pariban legyünk az amerikaiakkal és a szlovénokkal. Sorsdöntő az első meccsünk, az Afrika-kupa pedig remek felkészülés lesz."

D-CSOPORT

Joachim Löw (Németország): „Rendkívül fontos, hogy megnyerjük a nyitómeccsünket. Érdekes csoportba kerültünk. A szerbek erősek, tele vannak remek játékosokkal, nagyon tisztelem őket. Ghána véleményem szerint egyáltalán nem esélytelen, és az ausztrálokat sem szabad leírni."

Pim Verbeek (Ausztrália): „Érdekesen alakult a sorsolás. Hatalmas kihívás lesz legyőzni ezeket az együtteseket és bejutni a legjobb tizenhat közé. Szerintem egyébként nincs esélytelen csapat a kvartettünkben."

Radomir Antics (Szerbia): „Nagyon tiszteljük a csoportellenfeleinket, nincsen könnyű rivális. Pretoriában jók a körülmények, ennek örülünk. A németek régi ismerőseink és a csoport esélyesei, Ghána ellen pedig a szerb kolléga, Milovan Rajevac miatt lesz pikáns az összecsapás. Nem félünk senkitől."

E-CSOPORT

Bert van Marwijk (Hollandia): „Veszélyes ez a csoport, egyik ellenfelet sem szabad lebecsülnünk, mert bajba kerülhetünk. Dánia megelőzte Portugáliát, Svédországot és Magyarországot, erős vetélytársnak tűnik. Japánt nemrégiben legyőztük három nullára, de az eredmény csalóka: nem volt könnyű meccs. Kamerunt a három legerősebb afrikai nemzeti csapat között tartom számon."

Morten Olsen (Dánia): „Reméltem, hogy nem kerülünk a brazilok vagy a spanyolok mellé, ez a vágyam teljesült. Mindenképpen van esélyünk a továbbjutásra, bár Hollandiát tartom a favoritnak. Három nagyon különböző játékstílusú csapat ellen kell készülnünk."

Okada Takesi (Japán): „A cél semmit sem változott, a legjobb négy közé kell jutnunk. A játékosok azért harcolnak, hogy büszkévé tegyék az egész nemzetet."

F-CSOPORT

Marcello Lippi (Olaszország): „Nem szabad, hogy elaltasson bennünket a sorsolás. Minél könnyebbnek hisszük az ellenfeleket, annál nehezebbek lesznek. Jól fel kell készülnünk, alaposan tanulmányoznunk kell csoportriválisainkat. Paraguay jó játékerőt képvisel, a szlovákok nagyon sokat fejlődtek. Nem szabad az első kieséses körre koncentrálnunk, minden erőnkkel a csoport tagjai ellen kell készülnünk. Csendes elégedettség tölt el, ha a csoportra nézek, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz. Ha az első feladatot megoldottuk, jöhet a többi is."

Ricki Herbert (Új-Zéland): „Elégedettek vagyunk, nagyon várjuk a címvédő elleni meccset. A másik két csoportellenféllel szemben, úgy vélem, lehet esélyünk. A legkeményebb szakmai kihívás előtt állunk."

Vladimir Weiss (Szlovákia): „Az olaszok számítanak egyértelmű esélyesnek, a többi csapat a csoport második helyéért küzdhet. Kedvező a sorsolás, mert az első meccsünket Új-Zéland, a másodikat Paraguay ellen játsszuk."

Gerardo Martino (Paraguay): „Az olaszok nem játszottak jól a Konföderációs Kupán, ám ez nem téveszt meg minket, a világ egyik legerősebb csapatáról van szó. Nagyon készülünk a címvédő ellen, a vébén az ilyen összecsapások kerülnek fókuszba. Sem Új-Zélandról, sem Szlovákiáról nem tudunk sokat, de jó rajtban reménykedünk."

G-CSOPORT

Dunga (Brazília): „Tökéletesen tisztában vagyunk vele, milyen erős válogatott a portugál. Nagyon érdekes lesz Kaká és Cristiano Ronaldo párharca: két játékos a világ legjobbjai közül, akik egy klubban játszanak, és minden nagy egyéni díjra jelölik őket. Hogy melyik a legnehezebb meccsünk? Az első... aztán a második, aztán a harmadik. Szép sorban kell vennünk az akadályokat."

Carlos Queiroz (Portugália): „Különleges csoport lesz, főleg a brazilok elleni meccs miatt, de úgy vélem, jók az esélyeink a továbbjutásra. A történelem azt mondatja velem, Brazília a favorit, minden poszton nagyon erős, ráadásul elképesztően erős a kerete. Az Elefántcsontpart elleni találkozó sok mindent meghatározhat."

Vahid Halilhodzic (Elefántcsontpart): „Nagyon durva ez a csoport, de nem üdülni megyünk Dél-Afrikába. Hatalmas ambíció dolgozik bennünk, és biztos vagyok benne, hogy ha túléljük az első kört, messzire jutunk. A brazilok elleni meccs parádés lesz, két remek válogatott kitűnő összecsapása. Szerintem könnyen a vébé legjobb mérkőzését láthatják a nézők. Remélem, csapatom képes lesz meglepetést szerezni. A braziloknak és a portugáloknak is vért kell izzadniuk, ha meg akarnak verni minket."

H-CSOPORT

Vicente del Bosque (Spanyolország): „Nem vagyunk csalódottak a sorsolás miatt, de nem is szabad elbízni magunkat. Hondurast ismerjük a legkevésbé, ám ellene sem lesz könnyű. Chilének nagyszerű a csapata, Svájc pedig a csúcson van. Olyan edzője van, mint Hitzfeld, aki megváltoztatta az együttest és kiváló válogatottat épített. Jól fel kell készülnünk. Egyelőre nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy a nyolcaddöntőben Brazíliával, Portugáliával vagy Elefántcsontparttal is szembekerülhetünk. Előbb három nehéz ellenfelet kell felülmúlnunk, ez az első lépés. Mindenesetre remélem, hogy a mi csapatunk is és Brazília is csoportelső lesz."

Harold Mayne-Nicholls (Chile, szövetségi elnök): „A spanyolok nagy esélyesei a csoportunknak, de minden futballistánknak extra motivációt jelent, hogy a selección ellen léphet pályára. Mindhárom ellenfelünkkel játszottunk a közelmúltban, ez a felkészülésünk szempontjából jó."

Ottmar Hitzfeld (Svájc): „Sokkal rosszabb is lehetett volna, szerintem szerencsés a sorsolásunk. A brazilok csoportja például rettenetesen nehéz. A Chile ellenit tekintem a kulcsmérkőzésnek, Honduras egyértelműen outsider."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik