Adriano, Ronaldo és Ronaldinho sem lesz ott a vb-n

Vágólapra másolva!
2010.05.11. 18:21
null
Ronaldinho négy éve még kulcsember volt, most az utazó keretbe sem került be (Fotó: Action Images)
Címkék
Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűk, 23 fős keretét az egy hónap múlva kezdődő, dél-afrikai világbajnokságra. A szakember kitartott válogatási elvei mellett, így többek között három rutinos klasszisnak, Ronaldinhónak, Ronaldónak és Adrianónak sem postázott meghívót.

 

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Dunga, a brazil szövetségi kapitány korábbi nyilatkozataiból már sejteni lehetett, hogy a selecaónak nagynevű hiányzói lesznek az egy hónap múlva kezdődő világbajnokságon. A 46 éves szakember kitartott válogatási elvei mellett, így tulajdonképpen nincsen meglepetés a brazil keretben.

Ennek megfelelően sem Ronaldinho, sem Adriano nem kapott meghívót a kapitánytól, csakúgy, mint a veterán Ronaldo, Roberto Carlos kettős sem. A rutinos klasszisokon kívül a Milan tehetségét, Alexandre Patót éa Neymart, a Santos fiatal támadóját sem láthatjuk a világbajnokságon. Dunga túlnyomórészt azokra a játékosokra számít, akik kijuttatták a csapatot a tornára, illetve ott voltak a tavalyi Konföderációs Kupát megnyerő csapatban.

Kapusposzton nincsen meglepetés, várhatóan Júlio César lesz a kezdő, Gomes és Doni pedig a második számú hálóőr szerepéért küzd meg egymással.

Ami a középpályát illeti, a nevek alapján simán elfért volna Ronaldinho, így várhatóan nagy szerep hárul majd az idei szezonban gyengébben teljesítő Kakára.

Dunga négy csatárnak szavazott bizalmat, Robinho és Luis Fabiano mellett Nilmar és Grafite alkotja az ötszörös világbajnok támadószekcióját.

A szakember később még újabb hét játékos nevét hozza nyilvánosságra, akikre tartalékként számít – ők várhatóan akkor utazhatnak a dél-afrikai tornára, ha valamelyik alapember megsérül a felkészülés során. A nagynevű hiányzók közül egyedül Ronaldinho kapott meghívót a tartalékok közé.

 
BRAZÍLIA 23 FŐS KERETE
Kapusok: Júlio César (Internazionale), Gomes (Tottenham), Doni (AS Roma)
Hátvédek: Daniel Alvés (Barcelona), Maicón (Internazionale), Lúcio (Internazionale), Luisao (Benfica), Juan (AS Roma), Thiago Silva (AC Milan), Michel Bastos (Lyon), Gilberto (Cruzeiro)
Középpályások: Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikosz), Júlio Baptista (AS Roma), Kaká (Real Madrid), Josué (Wolfsburg), Kléberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica)
Csatárok: Robinho (Santos), Nilmar (Villarreal), Luis Fabiano (Sevilla), Grafite (Wolfsburg)
 A TARTALÉKOK

Paulo Henrique Ganso (Santos), Ronaldinho (AC Milan), Alex (Chelsea, Diego Tardelli (Atlético Mineiro), Sandro (Internacional), Marcelo (Real Madrid), Carlos Eduardo (Hoffenhein)

Bővebben ide kattintva olvashat a keretről!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik