ZTE: nemcsak zalai és újpesti drukkerekre számítanak az MK-ban

Vágólapra másolva!
2017.02.06. 14:55
A labdarúgó NB II-ben 9. helyen telelő ZTE FC szombaton az élvonalbeli Újpest FC-t fogadja a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán. A mérkőzéssel kapcsolatban a zalai klub hivatalos honlapján Tóth Krisztián, a ZTE rendezvényeit szervező munkatársa adott tájékoztatást a szurkolókat érintő kérdésekkel, intézkedésekkel kapcsolatban.

„Évek óta nem volt kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzés a ZTE Arénában, ezért kicsit le kellett porolnunk az erre vonatkozó szabályokat, és az előkészületeket is ennek szellemében kellett megtennünk” – mondta Tóth Krisztián.

A biztonsági felkészülés igen fontosnak bizonyul, ugyanis a szurkolói kapcsolatokat alapjába véve rivalizálás jellemzi, ezt fokozza még, hogy a Zala megyei csapat szurkolóit a Fradi-szurkolókhoz kötik, míg az Újpest a Haladás szurkolóival ápol jó kapcsolatot. Mindkét tábor elkezdte már a mérkőzésre a felkészülést, hiszen 2017-ben a csapatok számára ez lesz az első tétmeccs. Előzetes információink szerint az Újpest és a ZTE szurkolóit kiegészítik más csapatok szurkolói csoportjai is, ezért is lesz különösen „éles” a szombati mérkőzés. Az elmúlt időszakban szinte heti rendszerességgel egyeztettünk az Újpest és a rendőrség képviselőivel, a fentiek miatt egységes volt az álláspont, hogy a mérkőzést kiemelt biztonsági kockázatúvá szeretnénk minősíteni. Ez meg is történt, így ennek megfelelően kell eljárni – írja az NB II-es csapat hivatalos honlapja, a ztefc.hu.

A jegyértékesítés a múlt héten megkezdődött, az adatok szerint eddig csak harminc Zala megyei szurkoló vett belépőjegyet, míg az Újpest szurkolói közül körülbelül ötszázan vásároltak már belépőjegyet – teszi hozzá a ZTE hivatalos honlapja.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

14.00: Ceglédi VSE (II.)–Diósgyőri VTK
14.00: Zalaegerszegi TE FC (II.)–Újpest
14.00: Dorogi FC (II.)–Vasas
14.00: Szentlőrinc SE (III.)–Szolnoki MÁV (II.)
14.00: Csákvár (II.)–Soproni VSE (II.)
14.00: Érdi VSE (III.)–Budafoki MTE (III.)
14.00: Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr
18.00: Ferencváros–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)

A visszavágókat március 1-jén rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik