nemzetisport.hu 2018.06.27 16:33 Frissítve: 2018.06.27 18:22

Vasas: bejelentették az új vezetőedzőt – hivatalos

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online értesülése: a legutóbb az NB III-as FC Ajkát irányító Kis Károly lett az élvonalból kieső Vasas vezetőedzője.

 

Kis Károly lett a Vasas edzője (Fotó: Koncz György)

Az NB III Nyugati csoportjában második helyen végző Ajka szerda délelőtt bejelentette, Kis Károly kérésére felbontotta az 54 éves tréner szerződését. A Vasas délután bejelentette, az élvonalban korábban a Paksot is irányító szakember három évre aláírt az angyalföldi klubbal.

A Vasas az élvonalban az utolsó helyen végzett a 2017–2018-as szezonban, így kiesett az NB II-be. A klub nem hosszabbította meg Michael Oenning vezetőedző szerződését, illetve Vancsa Miklós ügyvezető igazgató is távozott posztjáról.

Kis Károlyt ma délután sajtótájékoztató keretében mutatták be az Aréna Hotelben.

„Régóta várok már a lehetőségre, hogy egy nagy múltú klub edzője legyek, úgy érzem, az eredményeim erre predesztinálnak is – mondta székfoglalójában Kis Károly.Ugyanakkor tisztában vagyok a felelősséggel, tudom, hogy mik az elvárások, és nagyon remélem, hogy megfelelek ezeknek. Bár a játékoskeret átalakul, a csapatból többeket ismerek, és azt elárulhatom, hogy taktikai módosítások lesznek a csapat játékában a korábbiakhoz képest.”

Edzésben a csapat (Fotó: Tumbász Hédi)

Az egy héttel ezelőtt kinevezett Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy szeretnének a Vasas hagyományához, múltjához méltóan szerepelni – tavasszal már a Vasas 5000 fős, új stadionjában. Domonyai hozzátette, Vaskó Tamással tárgyalnak a közös folytatásról, Vít Benest egy évre kölcsönadnák, míg Borbély Bálinttal már mindenben megegyeztek. 

Tizenkét év után erősítheti ismét a Vasast Birtalan Botond, aki nagyon boldog amiatt, hogy visszatérhetett a klubhoz.

„Angyalföldi srác vagyok, kötődöm a klubhoz, ezért választottam a Vasast – fejtegette az NB II társgólkirálya. – Bár voltak ajánlataim az NB I-ből, úgy érzem, a legjobb döntés az volt, hogy a Vasast választom, mivel az angyalföldiekkel szeretnék majd az első osztályban szerepelni.”

Kis Károly 2011-ben ezüstérmes lett az NB I-ben a Pakssal és Ligakupát is nyert a tolnaiakkal. A mátraballai származású edző 2012-ben távozott Paksról, azóta nem edzősködött az élvonalban. Az NB II-ben Szolnokon, majd alacsonyabb osztályban a Balassagyarmati VSE-nél dolgozott, legutóbb az Ajkát irányította.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bese Balázs (MTK – kölcsönbe), Birtalan Botond (Békéscsaba), Hinora Kristóf (MTK – kölcsönbe), Király Botond (Csákvár – kölcsönből vissza)
Távozók: Vít Benes (cseh, ?), Berecz Zsombor (Videoton), Felix Burmeister (német, Eintracht Braunschweig – Németország), Lubos Kamenár (szlovák, ?),  Manjrekar James (kanadai, Midtjylland – Dánia, onnan Fredericia – Dánia, kölcsönbe), Nagy Gergely (Paks), Jevhen Pavlov (ukrán, ?), Kire Risztevszki (macedón, ?), Vogyicska Bálint (MTK Budapest – kölcsönből vissza)

2020.08.09 17:13:07

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Élre állt a továbbra is hibátlan Szpari; a Békéscsaba Ajkán nyert; a Gyirmót megverte a Haladást.

2020.08.07 11:57:41

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

90. perces egyenlítés, továbbra sincs győzelme a két csapatnak.

2020.08.07 13:46:00

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

A Békéscsaba egygólos sikert aratott az FC Ajka vendégeként.

2020.08.07 14:21:52

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az angyalföldiek megszenvedtek, de otthon tartották a három pontot.

2020.08.07 14:42:04

Labdarúgó NB II VAJGELY PÁL

Továbbra sincs meg a Szeged első győzelme az NB II-ben, a Szentlőrinc döntetlent ért el.