Vasas: bejelentették az új vezetőedzőt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 16:33
null
Kis Károly lett a Vasas edzője (Fotó: Koncz György)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online értesülése: a legutóbb az NB III-as FC Ajkát irányító Kis Károly lett az élvonalból kieső Vasas vezetőedzője.

Az NB III Nyugati csoportjában második helyen végző Ajka szerda délelőtt bejelentette, Kis Károly kérésére felbontotta az 54 éves tréner szerződését. A Vasas délután bejelentette, az élvonalban korábban a Paksot is irányító szakember három évre aláírt az angyalföldi klubbal.

A Vasas az élvonalban az utolsó helyen végzett a 2017–2018-as szezonban, így kiesett az NB II-be. A klub nem hosszabbította meg Michael Oenning vezetőedző szerződését, illetve Vancsa Miklós ügyvezető igazgató is távozott posztjáról.

Kis Károlyt ma délután sajtótájékoztató keretében mutatták be az Aréna Hotelben.

„Régóta várok már a lehetőségre, hogy egy nagy múltú klub edzője legyek, úgy érzem, az eredményeim erre predesztinálnak is – mondta székfoglalójában Kis Károly.Ugyanakkor tisztában vagyok a felelősséggel, tudom, hogy mik az elvárások, és nagyon remélem, hogy megfelelek ezeknek. Bár a játékoskeret átalakul, a csapatból többeket ismerek, és azt elárulhatom, hogy taktikai módosítások lesznek a csapat játékában a korábbiakhoz képest.”

Edzésben a csapat (Fotó: Tumbász Hédi)
Edzésben a csapat (Fotó: Tumbász Hédi)

Az egy héttel ezelőtt kinevezett Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy szeretnének a Vasas hagyományához, múltjához méltóan szerepelni – tavasszal már a Vasas 5000 fős, új stadionjában. Domonyai hozzátette, Vaskó Tamással tárgyalnak a közös folytatásról, Vít Benest egy évre kölcsönadnák, míg Borbély Bálinttal már mindenben megegyeztek.

Tizenkét év után erősítheti ismét a Vasast Birtalan Botond, aki nagyon boldog amiatt, hogy visszatérhetett a klubhoz.

„Angyalföldi srác vagyok, kötődöm a klubhoz, ezért választottam a Vasast – fejtegette az NB II társgólkirálya. – Bár voltak ajánlataim az NB I-ből, úgy érzem, a legjobb döntés az volt, hogy a Vasast választom, mivel az angyalföldiekkel szeretnék majd az első osztályban szerepelni.”

Kis Károly 2011-ben ezüstérmes lett az NB I-ben a Pakssal és Ligakupát is nyert a tolnaiakkal. A mátraballai származású edző 2012-ben távozott Paksról, azóta nem edzősködött az élvonalban. Az NB II-ben Szolnokon, majd alacsonyabb osztályban a Balassagyarmati VSE-nél dolgozott, legutóbb az Ajkát irányította.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bese Balázs (MTK – kölcsönbe), Birtalan Botond (Békéscsaba), Hinora Kristóf (MTK – kölcsönbe), Király Botond (Csákvár – kölcsönből vissza)
Távozók: Vít Benes (cseh, ?), Berecz Zsombor (Videoton),Felix Burmeister (német, Eintracht Braunschweig – Németország), Lubos Kamenár (szlovák, ?), Manjrekar James (kanadai, Midtjylland – Dánia, onnan Fredericia– Dánia, kölcsönbe), Nagy Gergely (Paks), Jevhen Pavlov (ukrán, ?), Kire Risztevszki (macedón, ?), Vogyicska Bálint (MTK Budapest – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik