Ötöt hintett a Vasas, az ETO-é a győri rangadó, csak ikszelt az MTK

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2019.08.07. 17:27
null
Nagyot küzdött a Vasas, és a szünet után megszórta a Soroksárt (Fotó: Balogh László)
Szerdán hétközi fordulót rendeztek a labdarúgó NB II-ben. A Vasas kétgólos hátrányból fordított, és 5–2-re legyőzte a Soroksárt. Az ETO a győri rangadón 3–0-ra megverte a Gyirmótot, míg a Budafok a Szolnoknak vágott három gólt. A Haladás a Siófokkal, az MTK pedig a Budaörssel nem bírt hazai pályán. Elmaradt az újabb Balmaz-csoda, a hajdúságiak hazai pályán 2–1-re kikaptak a Szeged-Csanád GA-tól, míg a Nyíregyháza otthon a Dorogtól szenvedett vereséget. A Csákvár a hajrában fordította maga javára a Vác elleni meccset. A Békéscsaba két büntetővel nyert a Kazincbarcika vendégeként, míg a Tiszakécske az újonc Ajkát verte meg.

A labdarúgó NB II 2. fordulójában nagyon rosszul kezdte a Vasas a Soroksár elleni bajnokit, 22 perc után már kétgólos hátrányban volt, de az első félidő végén érkező Balajti Ádám-gól reményt adott az angyalföldieknek. A szünet után a piros-kékek a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket, helyenként sziporkáztak, és sorra jöttek az újabb gólok. Balajti egymaga háromig jutott, rajta kívül betalált Szatmári Lóránd és Hinora Kristóf is, így fölényes angyalföldi siker lett a vége.

Második NB II-es meccsét sem tudta megnyerni az MTK, a kék-fehérek legalább annak örülhetnek, hogy – ha visszamegyünk az előző bajnokságig is – nyolc vereség után legalább pontot szereztek a Budaörs ellen. Lencse László hihetetlen módon kihagyott helyzete után Bese Balázs az első játékrész végén „bevédte” Molnár Tibor lövését, de a szünet után a kék-fehérek fokozták az iramot, és a csereként beálló, első NB II-es meccsét játszó 18 éves Babinszky Bence góljával egyenlítettek.

Lencse László kimaradt ziccere

Imponáló magabiztossággal győzte le a a győri rangadón az ETO a Gyirmótot. Szánthó Regő vezető találata után Dvorschák Gábor szenzációs gólja következett, a középső védő a saját térfeléről lőtte előre felszabadítás gyanánt a labdát, amely a gyirmóti kapus felett a hálóban kötött ki. A csereként beálló Horváth Zoltán fejes gólja a hajrában fölényesebbé tette a győri sikert.

Dvorschák gólja

A siófoki bravúrdöntetlen után nem sikerült az újabb csoda a Balmazújvárosnak, a hajdúságiak otthon kaptak ki a Szeged-Csanádtól. Gajdos Zsolt dupláját követően a szünet után Szabó Balázs csak szépíteni tudott, ettől függetlenül a hányattatott sorsú együttes ismét jól helytállt.

Kissé komikus Németh Milán-góllal szerzett vezetést a Haladás a Siófok ellen – a védő az árnyékra repülő siófoki kapus felett fejelt a hálóba –, de nem tudta megtartani előnyét. Szakály Attila büntetőből egyenlített, így a szombathelyi szurkolóknak alaposan lehet hiányérzetük.

Már második alkalommal vezetett a Vác aktuális ellenfele ellen, de ahogy vasárnap a Szolnok, most a Csákvár is fordítani tudott. A váciak számára az igazán fájó az lehet, hogy a második gólt a 90. percben kapták, így még pont nélkül állnak.

Hiába játszott mezőnyfölényben a Nyíregyháza a Dorog ellen, kihagyta a helyzeteit, ami a végén megbosszulta magát. A Dorog a hajrában csereként beálló veterán támadó, az egyszeres válogatott Sitku Illés ráadásban elért góljával megszerezte a három pontot.

Az első játéknap, a Szeged-Csanád GA elleni siker után ismét három gólt szerezve győzött a Budafok, amely most otthon egy másik újoncot, a Szolnokot múlta felül, így két kör után hibátlan. Hasonlóan jó mérleggel áll a Tiszakécske is, amely a harmadik újoncot, az Ajkát verte meg otthon.

Két tizenegyesgóllal kapott ki a Kazincbarcika a Békéscsabától, a borsodiak ellen ebben a bajnokságban két bajnokin már négy büntetőt fújtak be a játékvezetők.

NB II
2. FORDULÓ

VASAS–SOROKSÁR SC 5–2 (1–2)
Illovszky Rudolf Stadion, 2000
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán)
VASAS: Szmola – Szivacski, Szilágyi Z., Tóth B., Lakatos Cs. – Birtalan B. (Rétyi, 87.), Hinora, Kovács M. (Gál M., 81.), Király B. (Daróczi, 81.) – Balajti, Szatmári L. Vezetőedző: Szanyó Károly
SOROKSÁR: Varga Á. – Molnár R., Gyömbér, Takács Zs., Valencsik – Huszák, Csonka A. (Derekas, 61.) – Lőrinczy – Gárdos A., Erdélyi L. (Pál A., 73.), Orosz M. (Misics, 66.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Gárdos A. (0–1) a 18., Huszák (0–2) a 22., Balajti (1–2) a 42., Balajti (2–2) a 61., Szatmári L. (3–2) a 69., Hinora (4–2) a 72., Balajti (11-esből, 5–2) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly
: – Kicsit nehezen indult a játékunk, de a csapatom tartását és erősségét mutatja, hogy nulla kettőről is fel tudtunk állni. Ezt követően közönségszórakoztató, látványos futballt produkáltunk, s a játék minden elemében felőröltük a Soroksárt.
Lipcsei Péter: – Az első félidő a miénk volt, a másodikban viszont maximálisan lefutballoztak minket, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

ETO FC GYŐR–GYIRMÓT FC GYŐR 3–0 (1–0)
Győr, ETO-park, 2950
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Király Krisztián)
ETO: Horváth T. – Kovács K., Vukaszovics, Dvorschák, Vári – Charizopulosz (Hidi M., 65.), Bagi – Szánthó, Vashkeba, Szimcsó (Gránicz, 80.) – Andrics (Horváth Z., 62.). Vezetőedző: Boér Gábor
GYIRMÓT: Pálfi – Villám, Lipták, Hudák D., Zeke – Vass Á. – Koltai (Szabó L., a szünetben), Lázár P. (Varga P., 76.), Nagy P. (Tóth B., 62.), Heffler N. – Szarka. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Szánthó (1–0) a 42., Dvorschák (2–0) a 63., Horváth Z. (3–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – A találkozó elején is jól kezdtünk, melynek gyümölcse volt, hogy meg tudtuk szerezni a vezetést, de utána nem nézett ki jól a játékunk. A második szerencsés gólunk után megnyugodtunk, és ekkor már azt nyújtották a fiúk, amit elvárunk tőlük. Óriási skalp ez nekünk.
Csertői Aurél: – Sajnos a saját csapatomról ma nem tudok jót mondani, rengeteg hibával, pontatlanul futballoztunk. Szünet után kicsit feljöttünk játékban, de a kapu előtt ismét kimaradtak a helyzeteink, a második kapott gól azonban demoralizáló volt. Az ETO megérdemelte a győzelmet, sajnos mi nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amiért pontot érdemeltünk volna.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BFC SIÓFOK 1–1 (1–0)
Szombathely, 2840
néző. Vezette: Horváth Tibor (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
HALADÁS: Gyurján M. – Jancsó, Jagodics M., Németh Milán – Medgyes Z. (Tóth D., 76.), Holdampf, Kiss B., Nyári (Illés B., 58.), Bosnjak (Eszlátyi, 76.) – Németh Márió, Gaál B. Vezetőedző: Supka Attila
SIÓFOK: Berke – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A. (Jagodics B., 86.), Tajthy – Zamostny (Magasföldi, 61.), Szakály D., Balogh B. (György, 92.) – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Németh Milán (1–0) a 19., Szakály D. (11-esből, 1–1) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
: – Három pontot szerettünk volna szerezni, de sajnos nem sikerült. Már az első játékrészben is volt két-három lehetőségünk, ezeket elhibáztuk. Fordulás után ismét nekünk voltak helyzeteink, de ezeket is elrontottuk. Sajnos kevesen vagyunk, a cseréknél ez megmutatkozott. Amikor a nyolcvanegyedik percben Gaál Bálintot a kapu előtt a labda alól kilőtték, szerintem tizenegyest lehetett volna fújni.
Gál István: – Jól felkészített Haladás ellen taktikusan játszottunk. Nem egy pontért jöttünk, szerettük volna a hármat elvinni Szombathelyről.

MTK BUDAPEST–BUDAÖRSI SC 1–1 (0–1)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1650
néző. Vezette: Iványi Zoltán (Tóth II Vencel, Szert Balázs)
MTK: Bese – Katona M., Varju, Nagy Zs., Szerencsi – Kata, Mezei, Bognár I. – Palincsár (Babinszky, a szünetben), Lencse (Schön, 77.), Vass P. (Simon A., 59.). Vezetőedző: Michael Boris
BUDAÖRS: Varasdi – Kékesi, Gyurácz, Fényes – Marques-Airosa, Molnár Cs. (Halmai Á., 77.), Bakos Sz., Szabó B., Ódé – Kulcsár T. (Tóth K., a szünetben), Molnár T. (Pethő B., 55.). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Molnár T. (0–1) a 44., Babinszky (1–1) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris
: – Jóval motiváltabban kezdett ellenfelünk, s lélektanilag a lehető legrosszabbkor a vezetést is megszerezte. Az első félidőben rengeteget hibáztunk, gyengén futballoztunk, és túl későn kezdtük el a saját játékunkat játszani. Az utolsó harminc percben már mi irányítottunk, sajnos a győzelmet nem sikerült megszereznünk.
Bognár György: – Örülök neki, hogy nem ijedtünk meg az MTK-tól, játékosaim elhitték, hogy megfelelő koncentrációval egyenrangú partnerei tudunk lenni ellenfelünknek. Hatvan percig mi uraltuk a meccset, de csak egyszer sikerült betaláltunk, több helyzetet hagytunk kihasználatlanul. A hajrára több alapemberünk is elfáradt, így meg kell becsülnünk az egy pontot.

Nem bírt az MTK a Budaörssel (Fotó: Koncz György)
Nem bírt az MTK a Budaörssel (Fotó: Koncz György)


BUDAFOKI MTE–SZOLNOKI MÁV 3–0 (1–0)
Promontor utca, 400
néző. Vezette: Veizer Roland (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Romic, Króner, Kirják – Filkor, Oláh B. (Vass M., 77.) – Kovács D., Kulcsár K., Szabó M. (Vankó, 75.) – Horváth R. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SZOLNOK: Molnár F. T. – Csirmaz, Papp Sz., Horgosi, Szabó R. (Rokszin, a szünetben) – Tóth B., Kovács O. – Nagy K. (Annus, 73.), Földi M., Bárdos B. – Simon A. (Vólent, 73.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Szabó M. (1–0) a 42., Horváth R. (2–0) az 53., Vankó (3–0) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba
: – Teljesen megérdemelten szereztük meg a háromgólos győzelmet, A legnagyobb sikernek azt tartom, hogy csapatként funkcionáltunk az egész mérkőzésen.
Csábi József
: – A mai találkozón egy stabil NB II-es csapat találkozott a tavaly még NB III-as Szolnokkal. Sajnos el kell ismernem, hogy megérdemelten nyertek a hazaiak, nekünk még sokat kell dolgoznunk, de tudjuk a feladatunkat.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VÁC FC 2–1 (0–1)
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300
néző. Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Garai Péter)
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Albert I., Tányéros – Major (Madarász, 61.), Sipos Z., Mészáros D., Mim (Daru, 66.), Deutsch L. – Sejben (Pratshler, 61.), Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede
VÁC: Halasi – Szűcs K., Kasza, Hajnal B., Juhász Gy. – Zámbó – Magos (Mácsik, 60.), Géringer, Lassú (Sárosi, 70.), Szalánszki (Filipovics, 74.) – Szenes B. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Szenes B. (0–1) a 32., Tányéros (1–1) a 63., Mészáros D. (2–1) a 90. percben
Kiállítva: Szenes B. (a második sárga lap után) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede
: – Jól mentünk bele a meccsbe, de a kapott gól megfogott minket. Játékosaim elhitték, amit a felkészülés alatt próbáltam beléjük plántálni, ennek is köszönhető, hogy megfordították a meccset. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem nyerünk.
Burzi Attila: – A második meccs, amikor vezettünk, mégis vereséget szenvedtünk, és a második meccs, amikor felbillent a pálya... Remélem, ez a tendencia hamarosan megfordul.

KAZINCBARCIKAI SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 1–2 (1–0)
Putnok, 300
néző. Vezette: Nagy Norbert (Baghy Csaba, Máyer Gábor)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Virág Á., Oltean, Fótyik, Mikló – Toma, Krausz – Oldal T. (Berki, 61.), Géringer T., Ádám F. (Gábor, a szünetben) – Lukács R. Vezetőedző: Gálhidi György
BÉKÉSCSABA: Uram – Szalai D., Farkas M., Szélpál N., Mészáros M. – Bidzilya (Nagy S., 65.), Király P. – Pilán, Kovács Á. (Pantovics, 56.), Gréczi M. (Máris, 59.) – Faragó T. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Lukács R. (1–0) az 5., Kovács Á. (11-esből, 1–1) az 55., Pantovics (11-esből, 1–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György
: – Elképesztő, hogy milyen felfogású bíráskodást kellett elviselnünk. Egyszerűen hihetetlen, hogy az idén mennyi büntetőt ítélnek ellenünk. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ha holnap reggelig játszottunk volna, akkor sem találunk be többször ellenfelünk kapujába.
Schindler Szabolcs: – Rendkívül heves, jó iramú, küzdelmes mérkőzés volt, mindkét csapat odatette magát. Mi olyan játékosokat hoztunk be a pályára, akikkel meg tudtuk fordítani a találkozó állását. Büszke vagyok csapatomra, amelynek tagjai elismerést érdemelnek.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DOROGI FC 0–1 (0–0)
Nyíregyháza, 1700
néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi G., Fodor F., Pejovics, Gulyás M. (Tóth B., 72.) – Szvedjuk, Végső, Kártik (A. Kovác, 61.), Kovács N. (Sztaroszta, 82.) – Rezes, Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Lénárt, Forró (Csillag D., 57.) – Földi B., Albert Á., Kitl M. (Berkó, 64.), Papp M. – Paudits (Sitku, 89.), Délczeg. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Sitku (0–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak
: – Megint bebizonyosodott, hogy nem elég helyzeteket kialakítani, azokat értékesíteni is kell. A játékunkkal nem volt különösebb baj, de a kapu előtt határozottsággal igen, a jelek szerint erre kell a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnünk.
Németh Szabolcs: – Szervezett csapattal találtuk magunkat szemben, a labdakihozatal utáni kontrák elhárítása olykor nehézséget okozott. A végén valamiféle megérzés volt, hogy a rutinos Sitku Illést kell a pályára küldenem, mondtam is a kollégáimnak, hogy ő szerzi majd a győztes gólt... Minden győzelem sokat ér, a bajnokság elején különösen, arra pedig külön büszke vagyok, hogy a Vasas után a második nagy múltú, nagy terveket szövögető riválisunkat is legyőztük.

BALMAZÚJVÁROS–SZEGED-CSANÁD GA 1–2 (0–2)
Balmazújváros, 1000
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Farkas Balázs)
BALMAZÚJVÁROS: Ferenczi J. – Lakatos B., Papucsek, Bora, Király Á. – Varga B., Kónya – Pintér Á., Szabó B. (Csörgő, 75.), Szabó Á. – Kiss G. (Sármány, a szünetben). Edző: Lajos Ferenc
SZEGED: Takács J. – Manga (Orosz M., 68.), Talabér, Tóth G., Mohl – Pongrácz (Bata, 56.), Germán T., Oláh G., Varga Sz. – Sóron (Andorka, 52.), Gajdos Zs. Vezetőedző: Joao Pedro
Gólszerző: Gajdos Zs. (0–1) a 20., Gajdos Zs. (0–2) a 22., Szabó B. (1–2) az 54. percben
Kiállítva: Papucsek (a második sárga lap után) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Lajos Ferenc
: – Az első félidőben tompábbak voltunk, ennek tudható be, hogy két gólt is kaptunk. A csapatnak még szoknia kell ezt a fajta meccsritmust. A második félidőben azonban megmutattuk a küzdeni akarásunkat, a szívünk, a lelkünk ott volt a pályán. Remélem, hogy a hétvégén is így lesz.
Joao Pedro: – Szívvel-lélekkel küzdő Balmazújvárost sikerült nagyon nehéz mérkőzésen legyőznünk. Örülök, hogy megvan az első győzelmünk. Két ellentétes félidőt láthattunk: az első negyvenöt percben uraltuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, gólokat lőttünk, a második játékrészben viszont az ambiciózus fiatalokkal játszó Újváros fölénk nőtt, de most a lényeg a három pont.

TISZAKÉCSKE VSE–FC AJKA 2–1 (1–0)
Tiszakécske, 500
néző. Vezette: Hanyecz Bence (Albert István, Belicza Bence Péter)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Erdélyi B., Kardos N., Preklet, Sváb – Gréczi G., Tölgyesi (Szuhodovszki, 73.), Kocsis G., Nyilas (Fabio, 79.), Kirchner (Ludánszki, a szünetben) – Zádori. Vezetőedző: Simon Antal
AJKA: Horváth D. – Köles, Pákai, Görgényi, Csemer (Nagy M., 67.) – Nagy I., Csizmadia Z., (Horváth P., 52.), Kenderes, Stoiacovici, Molnár D. (Nagy B., 67.) – Oláh L. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Kirchner (1–0) a 9., Kocsis G. (2–0) az 51., Nagy M. (2–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal
: – A legfontosabb, hogy az első hazai meccsünket megnyertük. A szerzett góljaink után eléggé ránk jött az Ajka. Ebből tanulnunk kell. Nehéz a sorsolásunk, ezért is volt ez a győzelem nagyon fontos.
Kis Károly: – Van hiányérzetem. Nem kezdtünk jól, de a kapott gól után nyomást tudtunk gyakorolni a hazaiakra. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a Kécske átengedte a területet. Úgy éreztem, hogy kiegyenlíthetünk, de a támadójátékunkban mindig hiányzott az utolsó pontos passz.

AZ ÁLLÁS
1. Budafoki MTE 2 2 6–0 +6 6
2. ETO FC Győr 2 2 4–0 +4 6
3. FC Csákvár 2 2 5–3 +2 6
4. Tiszakécske VSE 2 2 3–1 +2 6
4. Dorogi FC 2 2 3–1 +2 6
6. Vasas FC 2 1 1 6–4 +2 3
7. Nyíregyháza Spartacus FC 2 1 1 2–1 +1 3
8. Békéscsaba Előre 2 1 1 2–2 0 3
9. Szolnoki MÁV FC 2 1 1 2–4 –2 3
9. Szeged-Csanád Grosics 2 1 1 2–4 –2 3
11. Szombathelyi Haladás 2 2 2–2 0 2
12. BFC Siófok 2 2 1–1 0 2
13. MTK Budapest 2 1 1 3–4 –1 1
14. Kazincbarcika 2 1 1 2–3 –1 1
15. Balmazújváros 2 1 1 1–2 –1 1
16. Budaörs 2 1 1 1–3 –2 1
17. Soroksár SC 2 1 1 3–6 –3 1
18. Gyirmót FC Győr 2 1 1 1–4 –3 1
19. Vác FC 2 2 2–4 –2 0
20. FC Ajka 2 2 1–3 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik