NB III: több mint 3000 néző ünnepelte az ETO jó rajtját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.01. 20:12
null
Nem lehetett panasz a győri drukkerekre (Fotó: ETO Facebook)
Győzelemmel kezdte az ETO FC Győr az NB III-beli szereplést: a győri labdarúgócsapat hazai pályán 3–0-ra megverte a Csornát a harmadik vonal szombati nyitányán.

 

NYUGATI CSOPORT

Az ETO Parkban 3200 néző előtt lejátszott mérkőzésen Mayer Milán kétszer, Szabó Bence egyszer talált a kapuba – Mayer a második gólját büntetőből lőtte.

„Szeretném megköszönni a szurkolók buzdítását! Tíz perc kellett hozzá, hogy megszokjuk a stadiont és ezt a hangulatot, majd fokozatosan felőröltük a szimpatikusan és szervezetten játszó csornaiakat. A mérkőzés elején sok technikai hibát követtünk el, utána fokozatosan feljavultunk, de a jövőben ennél tudunk jobban is játszani” – idézi a kisalfold.hu Németh Zoltánt, a győriek vezetőedzőjét.

Mint ismert, a Győri ETO nem kapott licencet az élvonalbeli szereplésre, és a nehéz helyzetbe került futballcsapat új keretek között, a harmadik vonalban folytatja.

A III. Kerületi TVE–Csepel derbi nem hozott gólt, a Sárvár–Tatabánya csata annál többet: a szünetben 1–0-ra vezetett a vendégcsapat, a Sárvár hárommal válaszolt, azonban a tatabányaiakban is volt még két gól – a vége 3–3.

KÖZÉPCSOPORT

A Kozármisleny a 19. perctől emberelőnyben játszott az újonc Komló ellen, de a DVSC-től érkező Wittrédi Dávid győztes góljára egészen a 70. percig várni kellett.

A szintén feljutó Pénzügyőr pontot szerzett Gyulán, míg a Bölcske Blatt Pálnak a 81. percben szerzett góljával nyerte meg a Szekszárd elleni tolnai rangadót.

KELETI CSOPORT

A pályaválasztók közül csak a Felsőtárkánynak sikerült pontot szereznie, a többi helyszínen vendégsiker született.

A Hatvan korán kétgólos előnyt szerzett Mundi Zoltán és Katona Roland révén, sőt a második félidőben kétszer megdöngette a kapufát, összességében mégis nagyon meg kellett dolgoznia a győzelemért a hajrában emberhátrányba kerülő Nyírbátor otthonában.

A Cigánd az első negyedórában gólt kapott és emberhátrányba került Tállyán, de Roszel Róbert duplájával végül fordított és nyert az újonc ellen.

Törőcsik Bence a 88. percben szerezte az RKSK győzelmet jelentő gólját Tiszaújvárosban, míg Farkas János a 61. percben elért találattal gondoskodott a Kazincbarcika sikeréről Jászberényben.

LABDARÚGÓ NB III, 1. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

NYUGATI CSOPORT
III. Ker. TVE–Csepel 0–0
ETO FC Győr–Csorna 3–0
Sárvár–Tatabánya 3–3

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Komlói Bányász 1–0
Szekszárdi UFC–Bölcske 1–2
Gyulai Termál–Pénzügyőr 1–1

KELETI CSOPORT
Felsőtárkány–REAC 2–2
Tiszaújváros–Rákosmente KSK 1–2
Jászberény–Kazincbarcika 0–1
Nyírbátor–Hatvan 1–2
Tállya–Cigánd 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik