NB III: sikkasztás miatt elítélték az Egri FC tulajdonosát

Vágólapra másolva!
2013.12.08. 12:47
Kósa Sándort, a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Egri FC tulajdonosát üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt elsőfokon két év szabadságvesztésre és 750 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, a szabadságvesztés végrehajtását három év hat hónapra felfüggesztették.

A heol.hu beszámolója szerint az Egri Futball Club Kft. tulajdonosát, Kósa Sándort a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt két év szabadságvesztésre és 750 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását három év hat hónapra felfüggesztve. heol.hu beszámolója szerint az Egri Futball Club Kft. tulajdonosát, Kósa Sándort a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt két év szabadságvesztésre és 750 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását három év hat hónapra felfüggesztve.

„Az ítélet elsőfokú és nem jogerős, és nem a tulajdonos egri labdarúgásban végzett tevékenységére vonatkozik” – nyilatkozta Rázsi Botond sportért felelős alpolgármester.

„Mikor a tulajdonost felkértük, hogy az Emberi Erőforrás Bizottság decemberi ülésén számoljon be arról, hogy a 2014. évi támogatás előlegeként szeptemberben nyújtott 5.5 millió Ft-ot hogyan használta fel az utánpótlás támogatására, válaszul közölte, hogy azt 2013. december 31-ig visszafizeti, illetve 2014-re önkormányzati támogatást nem kér. Az utánpótlásnak az idén ezt megelőzően egyébként 10.8 millió forintot és 1200 óra ingyenes pályahasználatot biztosítottunk” – tette hozzá az alpolgármester.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy per- és érdekközösséget alakítottak az NB III-ban szereplő Egri Futball Club Kft. hitelezői, ugyanis szeretnék megkapni az elvégzett munkájuk ellenértékét.

„A klubbal kapcsolatos problémák jelentős része az előző, szintén független tulajdonosok idejében alakult ki, az új tulajdonos ennek tudatában vette át a klubot. Jogutódként kizárólag az ő feladata ezek kezelése, amire egyébként több alkalommal is felhívtuk a figyelmét. A kft.-ben a jelentős jogi és anyagi kockázatok miatt az önkormányzat nem vállalhat tulajdonosi szerepet, és a nehézségek ismeretében a hitelező helyi vállalkozókat sem motiválhatja erre” – beszélt a helyzet bonyolultságáról Rázsi Botond..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik