NB III: Rocchi karriertörténeti gólt lőtt Tatabányán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.13. 16:27
Tommaso Rocchi megszerezte első bajnoki góljait a Tatabánya színeiben; a két korábbi válogatott labdarúgó, a támadó Kenesei Krisztián (III. kerületi TVE) és a kapus Szűcs Lajos (Rákosmente) bemutatkozott új csapatában; idegenben nyert megyei presztízsmeccset az ETO FC Győr – szombaton megkezdődött az NB III 2015–2016-os kiírásának tavaszi szezonja.

NYUGATI CSOPORTNYUGATI CSOPORT

A Tatabánya 11 külföldi labdarúgóval kezdett a Sárvár ellen, és magabiztos, 5–1-es győzelmet aratott. Tommaso Rocchi, a hazaiak olasz támadója megszerezte első két gólját a tatabányaiak soraiban – a második a pályafutása 200. találata volt klubszínekben. A Tatabánya ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta: sorozatban hatodszor nyert.

Kenesei Krisztián bajnoki mérkőzésen is bemutatkozott a III. kerületi TVE-ben, de gólt sem neki, sem csapattársainak, sem a vendéglátó csepelieknek nem sikerült szerezni – az esőben, mély talajú pályán megrendezett fővárosi derbi 0–0-ra végződött.

Az ETO FC Győr megkínlódott az utolsó előtti helyen álló Csornával, a korábbi győri csillag, Hannich Péter irányította hazaiak végig egyenrangú partnerek voltak. A vendégek végül érvényesítették a papírformát, győztes góljukat a csereként beálló Szabó Bence lőtte a 75. percben (2–1).

KELETI CSOPORT

A három napja szerződtetett korábbi válogatott kapus, Szűcs Lajos is ott volt a Rákosmente kezdő tizenegyében, és győzelemnek lehetett részese: csapata Törőcsik Bence és Turcsik Tamás góljával 2–0-ra verte a hét közben Újpesten nyolcat kapó Tiszaújvárost.

A Kazincbarcika nagy csatát vívott a Jászberénnyel, Farkas János 67. percben szerzett gólja végül 3–2-es győzelmet ért.

Kész Tibor második félidő közepén kiharcolt és saját maga által értékesített tizenegyesével a Hatvan szintén három pontot kasszírozott a Nyírbátor ellen, a Cigánd viszont meglepetésre nem bírt a Tállyával – Kinczel Ervin gólját az újonc látogatók részéről Molnár Zsolt megválaszolta a 84. percben.

KÖZÉPCSOPORT

A tavaszi szezon első gólját a korábban kezdő Pénzügyőr támadója, Kovács Dániel szerezte a 11. percben, és bár ezt a Gyula még megválaszolta, a pasarétiek otthon tartották a három pontot (3–1).

A második helyen álló Dunaharaszti értékes idegenbeli győzelemmel nyitott, góljait Mészáros Dániel és Ablonczy Gerjén szerezte Monoron. A hazaiak nyolc mezőnyjátékossal fejezték be a mérkőzést, mivel a cserelehetőségeik kimerítése után Hunya Krisztián és Banai Balázs is megsérült.

LABDARÚGÓ NB III, 18. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Rákosmente KSK–Tiszaújváros 2–0
Kazincbarcika–Jászberény 3–2
Hatvan–Nyírbátor 1–0
Cigánd–Tállya 1–1
REAC–Felsőtárkány 2–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Pénzügyőr–Gyulai Termál 3–1
Monor–Dunaharaszti MTK 0–2
Bölcske–Szekszárdi UFC elmaradt
Budafoki MTE-Újbuda–FC Dabas elmaradt

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Diósd–BKV Előre 2–1
Tatabánya–Sárvár 5–1
Csepel–III. Ker. TVE 0–0
Csorna–ETO FC Győr 1–2

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik