NB III: presztízsmeccset nyert az ETO; mesternégyes után 9–0

Vágólapra másolva!
2016.02.20. 16:22
Az ETO FC Győr idegenben 2–1-re legyőzte a Tatabányát a két nyugati szomszédvár presztízsmérkőzésén a labdarúgó NB III 19. fordulójának szombati játéknapján. A Középcsoport éllovasa, a Kozármisleny 9–0-ra megverte a Bölcskét, míg a Keleti csoport második helyén haladó Cegléd hazai pályán 5–4-re győzött az RKSK ellen.

NYUGATI CSOPORTNYUGATI CSOPORT

A többet támadó győriek az első félidő hajrájában, Weitner Ádám megpattanó lövésével vezetést szereztek, és bár a fordulás után Garrido egyenlített, nem maradt döntetlen az állás: a 91. percben Szabó Bence bevágta a vendégek győztes gólját. A Tatabánya – amely a múlt héthez hasonlóan ezúttal is 11 külföldi labdarúgóval kezdte a mérkőzést – hat megnyert bajnoki után maradt pont nélkül.

MENTEK, DE NEM JÁTSZOTTAK
A Nyugati csoportban elmaradt az Érd–Balatonfüred mérkőzés. Amint az érdiek honlapja fogalmaz: a balatonfüredi csapat játékosai megjelentek a helyszínen, de egészségi okokra hivatkozva – orvosi igazolással alátámasztva – nem tudták vállalni a mérkőzés lejátszását. A mérkőzésről az MLSZ fegyelmi bizottsága dönt majd.

A Csepel nagyon fontos három pontot gyűjtött be Sárváron, és le is szakította magáról tabellaszomszédját. A Horváth Ádám és Mészáros Attila góljával nyerő fővárosiak sorozatban a negyedik mérkőzésükön nem kaptak gólt.

KÖZÉPCSOPORT

A Kozármisleny már a szünetben négy góllal vezetett a Bölcske ellen, amely az utolsó húsz percben összeomlott – és újabb öt gólt kapott. A hazaiak 23 éves támadója, Kirchner Krisztián négyszer talált be a kapuba.

Presztízsmeccsen győzött a SZEOL: a Gyula ellen több mint három és fél éve tartó nyeretlenségüket Tomisics Stefán 20. percben lőtt góljával törték meg a szegediek. A meccs végén kisebb balhé kerekedett: egy balról beívelt szabadrúgás után a labda a szegedi kapuban landolt, de a játékvezető lesállás miatt nem adta meg a gólt, majd a reklamáló hazaiak közül egy játékost sárgával büntetett, egyet pedig második sárgával kiállított – derült ki a szegedma.hu beszámolójából.

A szegediek nyomában lévő Pénzügyőr négyes győzelmi sorozata meghosszabbítását tervezte Szentlőrincen, de a november eleje óta nyeretlen hazaiak megálljt parancsoltak neki: Turi Tamás góljával legyőzték a pasarétieket.

KELETI CSOPORT

Nem akármilyen gólpárbajt vívott egymással a Cegléd és az RKSK, amelyben ezúttal nem a korábbi válogatott Szűcs Lajos védte a kaput. Az elején egy védelmi hiba után a vendégek szereztek vezetést, de tíz perc elteltével már a Cegléd vezetett, és a szünetig újabb gólt szerzett. Hiába azonban a kétgólos előny, a fordulás után Törőcsik Bence duplájával gyorsan egyenlítettek a vendégek – az első találatnál az asszisztens lest jelzett, de a játékvezető ezt nem vette figyelembe –, sőt a negyedik hazai gólra is volt válaszuk. Végül Markó Ádám 80. percben szerzett gólja eldöntötte a meccset az esélyesebb ceglédiek javára.

Jobb helyzetkihasználásának, okosabb futballjának köszönhetően a Jászberény az őszi szezon után ismét kapott gól nélkül győzte le a Hatvant. A hazaiak mindkét gólját ifjabb Igor Nicsenko szerezte.

Az élcsoport további csapatai közül a Cigánd, bár Roszel Róbert góljával vezetett, 2–1-re kikapott a Somos SE-től, míg a Kazincbarcika egy pontot szerzett Tiszaújvárosban.

Az alsóházból menekülni igyekvő REAC a második tavaszi bajnokiját is megnyerte, méghozzá Putnok vendégeként Múcsonyban. Érdekesség, hogy a rákospalotaiak az eddigi négy győzelmükből hármat idegenben harcoltak ki – méghozzá egymást követő három vendégség során!

LABDARÚGÓ NB III, 19. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Jászberény–Hatvan 2–0
Ceglédi VSE–Rákosmente KSK 5–4
Somos SE–Cigánd 2–1
Putnok–REAC 2–3
Tiszaújváros–Kazincbarcika 0–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Bölcske 9–0
Gyulai Termál–SZEOL 0–1
Szentlőrinc–Pénzügyőr 1–0

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Sárvár–Csepel 0–2
Tatabánya–ETO FC Győr 1–2
Az Érd–Balatonfüred mérkőzés elmaradt.

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik