NB III: pontot érő bomba a 93. percben; tart egy furcsa széria

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.22. 18:09
A Vác 1–1-es döntetlent játszott a Videoton II vendégeként a labdarúgó NB III 19. fordulójának vasárnapi játéknapján, és ezzel hatpontosra növelte előnyét a Középcsoport élén. Ugyanebben a csoportban folytatódott a Dabas rossz hazai szériája, Nyugaton a 93. percben mentett pontot a BKV Előre az Újbuda ellen, míg Keleten idegenben nyert a Kazincbarcika és a Nyírbátor.

Havasi Dániel a Videoton II-nek szerezte meg a vezetést a 67. percben az éllovas Vác ellen, Magos Mátyás egy szép ellencsapás végén egyenlített a 84. percben. Érdekesség, hogy a szezont nagyszerűen kezdő Csank-csapat a november eleje óta lejátszott nyolc fordulóban mindössze kétszer győzött (öt döntetlen és egy vereség került még a mérlegébe), a legutóbbi három fordulóban mindössze két pontot gyűjtött – és így is magabiztosan áll az élen.Videoton II-nek szerezte meg a vezetést a 67. percben az éllovas Vác ellen, Magos Mátyás egy szép ellencsapás végén egyenlített a 84. percben. Érdekesség, hogy a szezont nagyszerűen kezdő Csank-csapat a november eleje óta lejátszott nyolc fordulóban mindössze kétszer győzött (öt döntetlen és egy vereség került még a mérlegébe), a legutóbbi három fordulóban mindössze két pontot gyűjtött – és így is magabiztosan áll az élen.

Még egy figyelemre méltó széria a Középcsoportból: a Dabas úgy tud az 5. helyen állni, hogy szeptember 28. óta egyszer sem nyert hazai pályán. Azóta háromszor ikszelt, négyszer pedig kikapott saját közönsége előtt – vasárnap a bennmaradásért harcoló Orosháza győzte le 3–2-re.

A Nyugati csoportban az Újbuda kétszer is vezetett a BKV Előre otthonában, ám a közlekedésiek Herczeg László 93. percben lőtt hatalmas kapásgóljával döntetlenre mentették a meccset – derült ki az onlajnok.com tudósításból. A hajrában mindkét csapatból kiállított egy játékost a játékvezető. A Tatabányához hasonlóan az Újbuda is elszalasztotta a lehetőséget, hogy faragjon hátrányán – a listavezető Budaörs immár 12 ponttal vezet előttük.

A Keleti csoportban a Kazincbarcika és a Nyírbátor idegenbeli győzelemmel erősítette meg pozícióját – előbbi a feljutásért harcoló Kisvárda, Putnok kettős mögött a harmadik helyen, utóbbi a középmezőnyben.

LABDARÚGÓ NB III, 19. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések

KELETI CSOPORT
Gyöngyös–Nyírbátor 0–4
Veresegyház–Kazincbarcika 0–2

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
Videoton II–Vác 1–1
Dabas–Orosháza 2–3

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
BKV Előre–Újbuda 2–2

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik