NB III: kizárták a Haladás II-t a bajnokságból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 09:32
A Szombathelyi Haladás második csapatát kizárták a labdarúgó NB III 2014–2015-ös idényéből – derült ki az MLSZ versenybizottságának pénteken közzétett határozatából.

A Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) megtudtuk, a szombathelyiek jelezték visszalépési szándékukat, ezért került sor a kizárásukra.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója a Vas Népének elmondta: a legutóbbi szezonban fiatal játékosaik párhuzamosan szerepeltek az U21-es és az NB III-as bajnokságban, és a túlzott terhelés teljesítményrontó hatását az új idényben már nem akarták bevállalni. Szó volt a Körmenddel vagy a Bükkel közösen létrehozandó és indítandó csapatról, de a tervek nem realizálódtak, így végül lemondtak az NB III-as indulásról.

A versenybizottság egyúttal azt is jelezte, hogy a Haladás II helyét a Tököl foglalja el a Nyugati csoport 16 csapatos mezőnyében.

Az NB III legutóbbi szezonját a Haladás II a 12. helyen zárta, a Tököl 15. helyezettként kiesett.

Érdekesség, hogy az NB III legutóbbi idényének 10 kiesője közül öt (Bölcske, Diósd, Maglód, Tököl, Veresegyház) továbbra is ebben az osztályban versenyezhet a szereplésre jogosult csapatok és a feljutásra jogosult megyei bajnokok visszalépése miatt.

A 2014–2015-ÖS IDÉNY CSOPORTBEOSZTÁSÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik