NB III: hatan játék nélkül jutottak fel – íme, az osztályozó párosítása!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 10:25
null
Osztályozó az NB III-ba jutásért
A Magyar Labdarúgó-szövetség kedd délelőtt budapesti székházában elkészítette a megyei osztályozó sorsolását. A húsz megyei bajnok közül hat nem vállalta az NB III-as szereplést (vagy nem kapott licencet), így a maradék tizennégy csapatból hat (Hatvan, Lipót, Veszprém, Balassagyarmat, Ózd, Dabas-Gyón) játék nélkül feljutott a harmadosztályba. A további négy feljutóról oda-visszavágós párharcok döntenek.

 

A húsz megyei bajnok közül a Bonyhád VLC (Tolna) és a Pécsváradi Spartacus (Baranya) nem vállalta az osztályozón való szereplést, míg a Celldömölki VSE (Vas), a Kiskunfélegyházi HTK (Bács-Kiskun), az Algyő SK (Csongrád) és a Nagyecsed RSE (Szabolcs-Szatmár-Bereg) nem kapott NB III-as licencet.

Így hat csapat játék nélkül feljutott az NB III-ba. Az MLSZ sorsolás alapján döntött a hat „szerencsésről”, s végül a Hatvan, a Lipót, a Veszprém, a Balassagyarmat, az Ózd és a Dabas-Gyón örülhetett.

OSZTÁLYOZÓ AZ NB III-BA JUTÁSÉRT
Bicske (Fejér)–Tatabányai SC (Komárom-Esztergom)
Tiszafüredi VSE (Jász-Nagykun-Szolnok)–DVSC II (Hajdú-Bihar)
Hévíz SK (Zala)–Balatonlelle SE (Somogy)
Békéscsaba 1912 Előre II (Békés)–Kelen SC (Budapest)
Az MLSZ adatbankja szerint első mérkőzéseket június 9-én 17.30-kor, vasárnap játsszák. A visszavágókra június 15-én, szombaton 17 órakor kerül sor.

Játék nélkül feljutott: FC Hatvan (Heves), Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron), VLS Veszprém (Veszprém), Balassagyarmati VSE (Nógrád), Ózdi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén), Dabas-Gyón FC (Pest)

A harmadosztályból a 2018–2019-es idény végén kiesett: Tállya KSE (Borsod-Abaúj-Zemplén), Salgótarjáni BTC (Nógrád), Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén), Sajóbábony VSE (Borsod-Abaúj-Zemplén), Hódmezővásárhelyi FC (Csongrád), Paksi FC II (Tolna), Makó FC (Csongrád), Pénzügyőr SE (Budapest), Csepel FC (Budapest), Tarr Andráshida SC (Zala)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik