NB III: az ETO-tábor megint kiment, presztízscsatát nyertek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 20:21
Megint jó napjuk volt a győri futballszurkolóknak: csapatuk, az ETO 1–0-ra legyőzte a szintén szebb napokat látott Tatabányát a labdarúgó NB III 2. fordulójának szombati játéknapján.

A Kisalföld beszámolója szerint 2500 drukker látogatott ki az ETO Parkba – a tatabányai Grosics-stadion felújítása miatt a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot.Kisalföld beszámolója szerint 2500 drukker látogatott ki az ETO Parkba – a tatabányai Grosics-stadion felújítása miatt a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot.

Az ETO Illés Dávid révén véleményes tizenegyesből szerezte meg a vezetést a 10. percben. Az első félidőben inkább a győri csapat támadott többet, a szünet után feljött a Tatabánya, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben.

Az újonc Érd Skita Tamás mesterhármasával meglepően simán nyert Balatonfüreden, míg a Csepel hazai pályán legyűrte a Sárvárt.

KELETI CSOPORT

Két gólzápor, az egyik kiadós meglepetés: az előző szezonban bronzérmes Hatvan hazai pályán 4–0-ra kikapott a Jászberénytől! Páles Tamás az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, majd a szünet után jött két újabb gól a helyzeteiket rendkívül hatékonyan kihasználó berényiektől.

Véber György csapata, a Somos SE még nagyobb verésben részesült: a Cigánd a két-két gólt szerző Roszel Róbert és Gheorghe Popescu vezérletével 6–0-ra győzött az újonc ellen. A vendégektől 0–2-nél és 0–5-nél is kiállítottak egy játékost.

A Cegléd Pozsár Dániel duplájával győzte le idegenben az RKSK-t, a Kazincbarcika Farkas János korai találatával verte meg a Tiszaújvárost.

A REAC és a Putnok fordulatos mérkőzése zárta a szombati programot: a vendégek kétszer egyenlítve mentettek pontot – másodszor, a 69. percben Zimányi Ádám egalizált, immár emberhátrányban.

KÖZÉPCSOPORT

A Kozármisleny a szünetben még vesztésre állt Bölcskén, a 90. percben viszont Nagy Mihály Krisztián és Wittrédi Dávid góljával már vezetett – a hazaiak a 91.-ben gyötörték be az egyenlítő gólt Miskovicz Roger révén.

A Monor Kiss Krisztián jól eltalált lövésével kihasznált egy védelmi hibát a nagy ellenállást tanúsító ESMTK ellen, százszázalékos maradt; a Komló a kétszer a kapuba találó Bata Csongor vezérletével elkönyvelte első győzelmét; a SZEOL pedig Nikola Makszimovics hajrábeli találatával egyenlített a Gyula ellen.

LABDARÚGÓ NB III, 2. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

NYUGATI CSOPORT
ETO FC Győr–Tatabánya 1–0
Balatonfüred–Érd 0–3
Csepel–Sárvár 2–1

TABELLA ITT!

KELETI CSOPORT
Hatvan–Jászberény 0–4
Kazincbarcika–Tiszaújváros 1–0
Rákosmente KSK–Ceglédi VSE 0–2
Cigánd–Somos SE 6–0
REAC–Putnok 2–2

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Bölcske–Kozármisleny 2–2
Monor–ESMTK 1–0
Komlói Bányász–FC Dabas 2–1
SZEOL–Gyulai Termál 1–1
Budafoki MTE-Újbuda–Dunaharaszti MTK 2–3 (pénteken játszották)

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik