NB III: a Szpari 4–0-ra nyert, a Misleny 5–1-re, de volt 7–0 is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.12. 19:08
A Keleti csoport éllovasai közül a Nyíregyháza 4–0-ra, a Cigánd 5–1-re, a Cegléd 7–0-ra győzött a labdarúgó NB III 7. fordulójának szombati játéknapján, de akadt gólzápor máshol is: a Középcsoportban a Kozármisleny 5–1-re, a Szentlőrinc 5–0-ra nyert, és nem aprózta el a Sárváron vendégszereplő III. Kerületi TVE sem (4–0). Újra kikapott a Tatabánya, az idényben most először nem nyert odahaza az ETO.

KELETI CSOPORT: MÉG MINDIG HÁRMAN SZÁZSZÁZALÉKOSAKKELETI CSOPORT: MÉG MINDIG HÁRMAN SZÁZSZÁZALÉKOSAK

Tovább folytatódik a százszázalékos csapatok versenyfutása: a Nyíregyháza és a Kazincbarcika idegenben, a Cigánd hazai pályán gyűjtötte be a három pontot. Mindhárman pontveszteség nélkül állnak, de a jövő hét végén ez már nem lehet így – szombaton a Kazincbarcika a Cigándot fogadja.

A Felsőtárkányban vendégeskedő Nyíregyháza Törtei Tamás szabadrúgásával a 28. percben szerezte meg a vezetést, majd az utolsó húsz percben tette fölényessé győzelmét Rezes László lövése, Zoran Kosztics tizenegyese és Pölöskei Péter fejese révén.

Markek Tamást, az RKSK kapusát már a 3. percben kiállították, és ezt a Cigánd alaposan kihasználta: elsőként Kis Szabolcs büntetett a szabálytalanságért, Varga Krisztián a 21. percben növelte az előnyt, majd a második félidőben Roszel Robert (2) és Varga Zoltán is betalált, Véber György csapata a lefújás előtt szépített. A Kazincbarcika Ondó János 15. percbeli fejes góljával vitte el a három pontot a nagy ellenállást tanúsító Somos SE otthonából.

A játéknap legfölényesebb győzelmét a Cegléd aratta, Csordás Simon (2), Pozsár Dániel, Sánta Attila, Farkas András, Laczkó Milán ás Rozman Sándor góljaival 7–0-ra kiütötte a Nyírbátort, míg a Hatvan kiegyenlített mérkőzésen, a hajrában egy kipattanó labdát 15 méterről a kapuba bombázó Székesi Ádám jóvoltából vitte el a három pontot Tállyáról.

KÖZÉPCSOPORT: REMEK VÁROSNAP KOZÁRMISLENYBEN

Kozármislenyben városnapot tartottak, és a futballcsapat igazán ünnepi programról gondoskodott: az éllovas baranyaiak Kirchner Krisztián és Wittrédi Dávid duplájára alapozva 5–1-re megverték a Gyulát, amely a 24. perctől emberhátrányban játszott.

A Szentlőrinc 5–0-ra győzött Szekszárdon – négygólos vendégvezetés után két hazai játékost is kiállított a játékvezető –, míg a játéknap rangadóján a Monor a második félidőben nőtt a kontrákkal operáló újonc Komló fölé. Kiss Krisztián középről, 13 méterről lőtte az addig kiegyenlített meccs egyetlen gólját a 69. percben. A Monor a második, a Komló a harmadik helyen várja a folytatást.

NYUGATI CSOPORT: ROCCHI KIHAGYTA A HELYZETEKET, ÚJRA KIKAPOTT A TATABÁNYA

Az „olaszosított” Tatabánya kezdő tizenegyében hat légiós – köztük Tommaso Rocchi – szerepelt, de a kék-fehéreknek nemhogy pontot, gólt sem sikerült szerezniük Diósdon. Emanuel Martínezt a 76. percben kiállították a vendégektől, és az emberelőnyt Kornis Attila (78. perc), majd Bonifert Péter (82.) is kihasználta. Rocchinak két nagy helyzete akadt, de Kovács Balázs, a diósdiak kapusa mindkétszer bravúrral mentett.

Érdekesség, hogy a tatabányaiak kispadján – engedély híján – még mindig nem az új olasz vezetőedző, Bruno Giordano ült, hanem P. Nagy László, akit a vezetőség utólag riadóztatott. P. Nagy időben megérkezett, hivatalosan ő irányított, de az olasz utód is ott állt a kerítés mellett – a tatabányai szurkolók bánatára egyikük sem tudott olyan tanácsot adni, hogy megszakadjon a csapat hat forduló óta tartó gólképtelensége.

Meglepetés Győrben: ötödször lépett pályára odahaza az ETO – és most először nem tudott győzni, az újonc Érd hazavitt egy pontot. Honti Attila góljával a vendégek sokáig vezettek, a fordulás után Vankó Imre és Illés Dávid révén fordított az ETO, de Csizmadia Zoltán a 88. percben az összefutó győri védők mellett kibújva egyenlített.

A Mosonmagyaróvár Bezdi Dániel tizenegyesével a 89. percben mentett pontot odahaza a Dorog ellen, míg a III. Kerületi TVE a kétgólos Móczó Norbert főszereplésével rendezett gólfesztivált Sárváron.

LABDARÚGÓ NB III, 7. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Somos SE–Kazincbarcika 0–1
Tállya–Hatvan 0–1
Felsőtárkány–Nyíregyháza Spartacus 0–4
Ceglédi VSE–Nyírbátor 7–0
Tiszaújváros–Jászberény 1–1
Cigánd–Rákosmente KSK 5–1
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Gyulai Termál 5–1
Szekszárdi UFC–Szentlőrinc 0–5
Monor–Komlói Bányász 1–0
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Sárvár–III. Ker. TVE 0˜–4
Diósd–Tatabánya 2–0
Mosonmagyaróvár–Dorog 1–1
ETO FC Győr–Érd 2–2
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik