NB III: szorongatják a Szparit; beindult a tatabányai légióshad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 16:02
A Cegléd és a Cigánd egyaránt győzött a labdarúgó NB III 14. fordulójának szombati játéknapján, igyekeznek nyomás alatt tartani a Keleti csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető Nyíregyházát. Simán nyert a Középcsoport első két helyén nyomuló Kozármisleny és SZEOL, míg a Nyugati csoportban folytatta jó sorozatát a Dorog és a Tatabánya.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A Cegléd jól kezdett a Somos ellen, már az elején igyekezett eldönteni a mérkőzést, és szép támadás végén Pozsár Dániel a 9. percben meg is szerezte a vezetést. A hazaiak a folytatásban is kézben tartották az irányítást, és bár kialakított helyzeteikből többet nem tudtak kihasználni, a három pontot bezsebelték. A Cegléd egymás után nyolcadszor nyert, és pontszámban utolérte a két meccsel kevesebbet játszó éllovast, a százszázalékos Nyíregyházát, amely vasárnap a DVTK második csapatát fogadja.

A harmadik helyen álló Cigánd sorozatban a harmadik bajnokiján szerzett négy gólt, és ezúttal – szemben a múlt heti, Jászberény elleni négyessel – a gólerős játék három pontot fialt Tiszaújvárosban. Fekete Tamás gyors góljával és Albert István gyönyörű fejesével kétgólos előnyt szereztek a „darazsak”, és bár a hazai csapat a szünet előtt büntetőből szépített – a kapus Tóth Csaba révén! –, Gheorghe Popescu fejese és Kis Szabolcs tizenegyesből lőtt gólja fölényessé tette a vendégek győzelmét. A Cigánd 44 gólt szerzett a szezonban, ennél nincs jobb mutató a mezőnyben (a második legtöbb gólt szombatig a Videoton II szerezte, 37-et).

Értékes győzelmet aratott a Hatvan a tabellán előtte álló Kazincbarcika ellen, még ha a három góljából kettő komikus is volt: a második találatnál a menteni igyekvő kapus, Szabó Ádám Ficsor Richárd lábára rúgta a labdát, ahonnan az a hálóba pattant, majd a második félidőben szinte megismétlődött a jelenetsor – akkor a jobbhátvéd Szemere Balázs lőtte Ficsorra a labdát, amely a hatvani támadóról ismét a kapuba pattant. A remekül játszó Hatvan – amelynek első gólját Ács Martin szerezte – sorozatban negyedszer nyert, míg a Kazincbarcika először kapott ki a bajnokságban.

A REAC elkönyvelte idénybeli első győzelmét, méghozzá vendégként – a vesztes fél, a Nyírbátor vissza is zöttyent az utolsó helyre –, míg az újonc Tállya szezonbeli második idegenbeli sikerét ünnepelhette.

KÖZÉPCSOPORT

Az éllovas Kozármisleny Kovács Tamás fejesével és Wittrédi Dávid közeli bombájával már az első negyedórában kétgólos előnyt szerzett a Hódmezővásárhely ellen, és a folytatásban különösebb megerőltetés nélkül uralta a mérkőzést. A hajrában Tóth Dániel fejese csapattársa, Fellai József válláról a hálóba pattant, így a vége 3–0 lett – a veretlen baranyaiak tartják megnyugtató előnyüket a tabellán.

Noha a Bölcske megnyerte a megelőző két mérkőzését, a SZEOL simán legyőzte még úgy is, hogy játszott már jobban is ebben a szezonban. Beretka Péter mindhárom hazai gólban benne volt: első alkalommal még a bölcskeiek játékosáról, Ledneczki Gergőről pattant a labdája a hálóba, a második félidőben azonban már nem volt szüksége efféle segítségre a szegediek gólvágójának – derült ki a szegedma.hu beszámolójából. A tabella második helyén álló SZEOL hat forduló óta veretlen.

A Monor végig mezőnyfölényben futballozott a Szentlőrinc ellen, de rengeteg helyzetéből csak egyet tudott kihasználni – Kiss Krisztián lőtt tizenhat méterről a hálóba –, és Lóth József szintén az első félidőben, szabadrúgásból született egyenlítő gólja pontot ért a hazaiaknak.

A pontvesztés miatt a Monor visszacsúszott a negyedik helyre, megelőzte a Gyula, amely Nagy Gergely duplájára építve 3–1-re megnyerte a Budafok-Újbuda elleni rangadót.

NYUGATI CSOPORT

A Tatabánya kilenc légióssal kezdett a sereghajtó Balatonfüred vendégeként, és egyikük nevéhez fűződik a meccs egyetlen gólja: a spanyol Ignacio Heras Anglada a 21. percben talált a kapuba. A Tatabánya hat nap leforgása alatt harmadszor győzött, de még így is a tabella második felében állomásozik.

A Dorog sorozatban a harmadik meccsét nyerte meg 1–0-ra – a szombaton Érden aratott siker Fürjes Ádám 49. percbeli góljának köszönhető.

A csoport élén álló Ferencváros II vasárnap játszik, ellenfele a Mosonmagyaróvár lesz hazai pályán.

LABDARÚGÓ NB III, 14. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Felsőtárkány–Tállya 0–1
Ceglédi VSE–Somos SE 1–0
Tiszaújváros–Cigánd 1–4
Nyírbátor–REAC 0–2
Hatvan–Kazincbarcika 3–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Hódmezővásárhely 3–0
Szentlőrinc–Monor 1–1
Gyulai Termál–Budafoki MTE-Újbuda 3–1
SZEOL–Bölcske 3–0

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Sárvár–Diósd 0–0
III. Ker. TVE–Andráshida 2–0
Érd–Dorog 0–1
Balatonfüred–Tatabánya 0–1

TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik