NB III: 10/10 a Nyíregyházának; mesternégyes Kazincbarcikán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 18:27
A Nyíregyháza tíz mérkőzés után is százszázalékos a labdarúgó NB III-ban: Mátyus János csapata szombaton hazai pályán 4–1-re legyőzte a Somos SE-t, és továbbra is vezeti a Keleti csoport tabelláját. Üldözője, a Kazincbarcika Farkas János vezérletével 6–0-ra megverte a REAC-ot, és ugyancsak hatot vágott a Középcsoport középmezőnyében meghúzódó Dabas is Szekszárdon (6–1). Nyugaton megszerezte első győzelmét a Tatabánya, és szép napja volt az alsóházból kitörni vágyó Csepelnek is, amely meglepetésre 2–0-ra legyűrte a második félidőben emberhátrányba kerülő Dorogot.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A Nyíregyháza korán mezőnyfölényt alakított ki a Somos SE ellen – derült ki a szon.hu tudósításából –, de a gólokra az első félidő hajrájáig várni kellett: akkor előbb Rezes László perdített a hálóba, majd Zoran Kosztics értékesített egy tizenegyest. A büntetőnél a Somos emberhátrányba került, a második félidő elején mégis szépített Albert Ádám távoli lövésével. Csoda azonban nem történt, a későbbiekben Szokol Zsolt fejjel, Pölöskei Péter lábbal biztossá tette a hazaiak tizedik győzelmet.

A REAC nagyon rosszul kezdett Kazincbarcikán, bő negyedóra elteltével három-, s szünetben ötgólos hátrányban volt, és hiába akadt helyzete a fordulás után, megkapta a hatodikat is. A hazaiaknál a mesternégyest elérő Farkas János fejjel és lábbal is a kapuba talált – négy gólja közül az egyiket büntetőből szerezte –, rajta kívül gólt szerzett még Faggyas Milán és Lakatos Béla is.

A beugró edző, a játéktér helyett ezúttal a kispadon dolgozó Ambrusz Árpád meghozta a Nyírbátor szerencséjét, az újonc Tállyát fogadó csapat megszerezte idénybeli első győzelmét.

KÖZÉPCSOPORT

Az éllovas Kozármislenyhez zárkózni igyekvő Monor kétszer is vezetést szerzett a Pénzügyőr ellen – másodszor, Kiss Krisztián révén már emberhátrányban, miután Tóth Mátét az 52. percben kiállították –, de a hazaiak Sztrunga Zsolt révén a hajrában egyenlítettek.

A Dabas az utolsó fél óra kezdetén, 3–1-es vezetésnél emberelőnybe került a sereghajtó Szekszárd otthonában, és a lehetőséget további három góllal használta ki – mindhármat Zsolnai Róbert szerezte. A Szekszárd továbbra is pont nélkül zárja a tabellát.

NYUGATI CSOPORT

A szombatig nyeretlen Tatabánya a még nála is rosszabbul álló, nullapontos Csornát fogadta, és bár a vezetést Visy Bálint révén az újonc szerezte meg, a hazaiak végül elkönyvelték első győzelmüket. A nyolc légióssal kezdő Tatabánya góljait Szabó Richárd, a ciprusi Jorgosz Pelajasz és a spanyol Cristioan Portilla szerezte. A tatabányaiak Facebook-oldala rossz hírt közölt a csapat szurkolóival: Tommaso Rocchit a szünet után azonnal le kellett cserélni, mert megsérült.

A hetek óta nyeretlen Csepel a hetek óta veretlen Dorogot fogadta, és noha az első félidőben a papírformának megfelelően jobbára a vendégek birtokolták a labdát, Herbály Tamás szemfüles góljával a hazai csapat szerezte meg a vezetést. A második félidő elején Juhász László büntetőből növelte az előnyt, és mivel a tizenegyest előidéző dorogi játékost kiállították, ekkor nagyjából el is dőlt a mérkőzés.

A Diósd gyorsan döntésre vitte a dolgot Balatonfüreden, és három nehéz mérkőzés után újra győzött Limperger Zsolt csapata, az újonc Érd is.

LABDARÚGÓ NB III, 10. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Tiszaújváros–Felsőtárkány 0–3
Nyírbátor–Tállya 2–0
Nyíregyháza Spartacus–Somos SE 4–1
Kazincbarcika–REAC 6–0
Jászberény–Putnok 1–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szekszárdi UFC–FC Dabas 1–6
Szentlőrinc–Dunaharaszti MTK 0–2
Pénzügyőr–Monor 2–2
Bölcske–Komlói Bányász 0–0

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Érd–BKV Előre 3–2
Balatonfüred–Diósd 1–3
Csepel–Dorog 2–0
Tatabánya–Csorna 3–1

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik