Ferenczi duplájával győzte le a Vasas a ZTE-t

Vágólapra másolva!
2014.10.31. 15:28
null
Ferenczi duplával járult hozzá a Vasas győzelméhez (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Vasas Ferenczi István duplájával 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Zalaegerszeget a labdarúgó NB II 12. fordulójának nyitó mérkőzésén.

LABDARÚGÓ NB II
12. FORDULÓ

VASAS SC–ZALAEGERSZEGI TE 2–0 (0–0)
Illovszky-stadion, 800 néző. V: Szőts Gergely (Takács Gábor, Aradi József)
Vasas: Hermány – Preklet, Grúz, Tamás L. H., Görgényi – Gál M., Lázok, Berecz Zs. – Nagy D., Ferenczi, Remili. Csere: Nagy D. helyett Menyhárt A. a 79., Lázok helyett Vida a 89. percben
ZTE: Szappanos – Króner, Kovács G., Fodor M., Farkas N. – Kovács Gy., Simonfalvi – Bíró A., Grbic, Babati, Károly B. Csere: Grbic helyett Szöllősi a 11., Szöllősi helyett Bailo a 65. percben
G: Ferenczi I. (1–0) a 46., Ferenczi I. (11-esből, 2–0) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője:
– Elsősorban gratulálok a fiúknak a megszerzett győzelemhez. Úgy gondolom, sikerünkhöz nem fér kétség. A szív és az akarat diadala a siker, és ehhez párosult helyenként jó játék is.
Lőrincz Emil, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Csatárjátékunk kevés volt a mai mérkőzésen, hiszen meghatározó támadóink hiányoztak a csapatból. A védelem becsülettel küzdött, és ha ki tudjuk javítani azokat a hibákat, amiket a góloknál elkövettünk, biztos, hogy előbbre lépünk.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr1181220–8+1225
2. Vasas FC128425–14+1124
3. Mezőkövesd Zsóry FC1164122–10+1222
4. Békéscsaba Előre117415–16–121
5. Szolnoki MÁV FC1163220–15+521
6. Szeged 20111152415–12+317
7. Soproni VSE-GYSEV1144319–18+116
8. Szigetszentmiklósi TK1144310–11–116
9. Kaposvári Rákóczi FC1143415–13+215
10. ZTE FC1243515–17–215
11. Soroksár SC1141614–17–313
12. Ceglédi VSE1125413–16–311
13. FC Ajka1131713–16–310
14. Aqvital FC Csákvár1123612–15–39
15. FGSZ Siófok1116415–23–89
16. Balmazújváros11298–30–222

 

1. FÉLIDŐ

A kisebb gödörben lévő Vasas a Zalaegerszeget fogadta az NB II 12. fordulójának nyitányán. Az angyalföldiek már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, egyértelművé téve, hogy számukra csak a győzelem az elfogadható a tabellán 10. zalaegerszegi együttes ellen.

A ZTE számára nem kezdődött jól a találkozó, ugyanis a hetedik percben Denis Grbic ütközött Berecz Zsomborral, és rossz talajfogása után térdsérülést szenvedett, le is kellett cserélni. Szőllősi Ferenc váltotta a megsérülő középpályást, akit hordágyon vittek le a pályáról.

A Vasas sokkal többet birtokolta a labdát, a ZTE-nek felépített támadása is csak egy volt, ami Babati luftrúgásával végződött, a vendégek az első félidőben kaput eltaláló lövést sem tudtak összehozni. Azonban a Vasas sem gyártotta futószalagon a helyzeteket, egészen a 20. percig kellett várni egy veszélyes lehetőségre. Ekkor Lázok János tekert középre egy szabadrúgást a bal oldalról, Szappanos árnyékra mozdult, így Remili Mohamed csúsztatott, a visszaérő Kovács György azonban még bele tudott piszkálni a fejesbe, így szögletre pattant a labda.

Az első félidő hosszabbításában megszerezte a vezetést a Vasas: Nagy Dániel ívelt középre a jobb oldalról, az érkező FerencziIstván megelőzte védőjét és hét méterről fejelt, a keresztléc alá tartó labdát Szappanos nagy bravúrral kiütötte, ám balszerencséjére a labda visszafelé pattant, épp a kapujába. (1–0)

2. FÉLIDŐ

A fordulás után minden ugyanott folytatódott, ahol az első félidőben abbahagyták a csapatok: a Vasas birtokolta sokkal többet a labdát, a ZTE szinte az angyalföldiek tizenhatosáig sem tudott eljutni. A 60. percben Lázok ívelt középre egy szabadrúgást a bal oldalról, Remili az ötösnél a hálóba csúsztatta a labdát, de lesen volt a beívelés pillanatában, így az eredmény nem változott.

A 75. percben nagy bajba került a ZTE: egy Vasas-kontra végén előbb Ferenczi került a földre a tizenhatoson belül, majd Lázok János szerezte meg a labdát, de őt is felborították a tizenhatoson belül (Fodor Marcell volt a vétkes), így büntetőhöz jutott a házigazda. A labda mögé Ferenczi állt és a bal alsóba lőtt a jobbra dőlő Szappanos mellett, de meg kellett ismételnie a büntetőt. A rutinos csatár ismét a bal alsót választotta, pattogós lövését kis híján védte Szappanos, de a kezei között a hálóba csorgott a labda... (2–0)

A hátralévő időben sem jutott a szépítés közelébe sem a ZTE, így a Vasas könnyedén nyerte meg a találkozót Ferenczi István duplájával.

PERCRŐL PERCRE

92. perc: VÉGET ÉRT A TALÁLKOZÓ! VASAS–ZTE 2–0
91. perc: Szögletre váltja a szabadrúgást a ZTE, Hermány lehúzza a beadást.

91. perc: Grúz borítja fel Bailót a tizenhatos sarkánál, sárga.
90. perc: Két perc lesz a hosszabbítás.
89. perc: Cserél a Vasas, Lázok János hagyja el a pályát, VidaMáté váltja.
88. perc:Támadást építget a ZTE a bal oldalon, de Preklet közbelép.

87. perc: Farkas Norbert sárgul be.
86. perc: Babati jobb oldali szabadrúgását középen Berecz fejeli ki.
83. perc: Lázok jobb oldali szabadrúgását a rövid oldalnál szögletre fejelik a vendégek. Lázok sarokrúgása után Gál fejel középen, Szappanos ügyetlenkedik a labdával, de végül csak megszerzi. Nem a legbiztosabb pont a ZTE kapusa.
81. perc: Tartja a labdát a Vasas, bár nincs nehéz dolga, a ZTE nem küzd túlzottan a megszerzéséért.

80. perc: Cserél a Vasas, Nagy Dániel megy le, MenyhártAttila váltja.
77. perc: Szappanos kis híján védi a büntetőt, a kezei között csordogált be a labda. Ezzel alighanem eldől a találkozó...
76. perc:GÓL! FERENCZI BEVÁGJA, 2–0! Elsőre Ferenczi bevágja a büntetőt a bal alsóba, de a játékvezető újrarúgatja. Az ismétlést is a bal alsóba helyezi Ferenczi, Szappanos odaér a labdára, de becsúszik a kezei között.
75. perc: BÜNTETŐ A VASASNAK! Ferenczi veszíti el a labdát a tizenhatoson belül, de Lázok visszaszerzi, majd elesik Fodor Marcell mellett, tizenegyes.
72. perc: Berecz harcol ki szögletet, a 9. lesz ez a Vasasnak a mérkőzésen.
70. perc: Kontrázik a Vasas, Lázok ugratja ki Remilit, aki megforgat két védőt a tizenhatoson belül, majd elveszíti a labdát, mert hosszan tolja meg.
68. perc: Lázok teker középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, de kivágják a vendégek egy kis kavarodás után.
66. perc: Szőllősi a 11. percben állt be csereként, nem sok lehetőség jutott neki ma.
65. perc: Cserél a ZTE: Szőllősi Ferenc megy le, BailoDávid a helyén.
65. perc: Lázok nagyon harcosan tartja meg a labdát a jobb oldalon, kicselez két védőt, majd pontatlanul gurít középre.
62. perc: Nagy Dániel ível középre a jobb oldalról, a hosszú oldalon Remili próbál kapura fejelni, de célt téveszt. A Vasas egyértelműen uralja a találkozót.
60. perc: Lázok bal oldali szabadrúgását Remili csúsztatja a hálóba az ötösről, de lesen van, így nincs újabb gól. Az angyalföldiek már ünnepeltek, mindhiába...
59. perc: Lázok harcol ki szögletet a bal oldalon. Sarokrúgását kivágják, de a Vasas középpályása szabadrúgást harcol ki egy felívelt labda után a bal szélen.
57. perc: Lázok próbálkozik egy lövéssel 22 méterről, de jócskán fölé trafál.
55. perc: Nagy Dániel nem tudja átfűzni magát védőjén, majd Preklet kanyarít középre, de ezt Szappanos gyűjti be könnyedén a rövid oldalon. Kezd megélénkülni a mérkőzés, végre.
52. perc: A játék képe a második félidőben sem változik, a ZTE-nél alig-alig van a labda huzamosabb ideig, a Vasas pedig támadásépítésekkel próbálkozik több-kevesebb sikerrel. Az idő az angyalföldieknek dolgozik.
50. perc: Remili kap nagyot a felezőnél, Kovács Gergő ütközi le, de nincs sárga.
48. perc: Egy ZTE-szabadrúgással indul a félidő, de Hermány lehúzza ezt is.
46. perc: Egyik csapat sem cserélt a szünetben.
46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

Uralta az első félidőben a játékot a Vasas, ám nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a Zalaegerszeg kihúzza kapott gól nélkül az első 45 percet. Ám a hosszabbításban jött Ferenczi István és egy remek fejessel vezetéshez juttatta az angyalföldi együttest. A ZTE alig-alig birtokolta a labdát, jóformán kapura lövése sem volt a vendégcsapatnak, melytől sokkal több kell a fordulás után, ha nem akar pont nélkül maradni.

46. perc: VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

46. perc: VEZET A VASAS! FERENCZI ISTVÁN, 1–0! Nagy Dániel kanyarít középre a jobb oldalról, Ferenczi megelőzi védőjét és hét méterről fejel, Szappanos nagy bravúrral kiüti a léc alá tartó labdát, ám az visszafelé pörög és bepattan az üres kapuba.
43. perc: A nézőtérről időközben nem éppen szalonképes bekiabálások jönnek, a két szurkolótábor egymással foglalkozik a meccs "hevében".
41. perc: Lázok teker középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, kifejelik a vendégek.
40. perc: Nagy Dániel forgolódik a tizenhatoson belül, végül keresztbeíveli a labdát, de pontatlanul, így a ZTE fordulhat.
39. perc: Ezúttal Babati rúg oda Grúznak, egyre több a szabálytalanság a félidő végéhez közeledve.
37. perc: Mindkét játékos folytatja a mérkőzést, a szabadrúgást Szőllősi mellé tekeri.
35. perc: Kovács Györgynek csúszik oda Grúz nyújtott lábbal, mindkét játékos lennmarad a földön, szabadrúgás a ZTE-nek 25 méterre a Vasas kapujától.
34. perc: Remili lövi élesen középre a labdát egy lövőcsel után a bal oldalról, de szögletre piszkálja egy védő. Lázok sarokrúgását Fodor csúsztatja ki, ismét szöglet. Lázok újabb szögleténél Remili faultol középen, így szabadrúgás kifelé.
31. perc: Babati kap jó kiugratást a bal oldalon, leviszi az alapvonalig, majd hatalmas luftot rúg, kirúgás.

30. perc: Grúz Tamás borítja fel Simonfalvit, a szabadrúgás ismét Hermányé, könnyedén...
28. perc: Most kicsit csökken a nyomás a zalaegerszegi csapaton, Kovács György harcol ki szabadrúgást a Vasas térfelén, de a felívelés egyenesen Hermény ölébe hullik.
25. perc: Remili tolja meg a tizenhatos bal sarkánál, majd a hosszú alsót veszi célba, Szappanos azonban kiüti a pattogós labdát.
24. perc: Továbbra is a Vasasnál van többet a labda, a vendégek csak keresik azt.
21. perc: Lázok sarokrúgásánál javít Szappanos, jól jön ki a kapujából és megszerzi a labdát.
20. perc: VESZÉLYES SZABADRÚGÁS! Lázok ível középre a bal oldalról, Szappanos árnyékra mozdul ki, Remili megcsúsztatja a labdát, Kovács György még bele tud piszkálni, így szögletre pattan a labda.
18. perc: A zalaegerszegieknél alig-alig van a labda huzamosabb ideig, néhány érintésnél többre nem tudja megtartani a labdát a vendégcsapat.
16. perc: Tartja a labdát a Vasas, de nem nagyon tud előrébb jutni. Egyelőre jól védekezik a ZTE.
14. perc: Nagy Dániel ad középre veszélyesen a jobb oldalról, Ferenczi fejese levágódik egy védőről, így Szappanos könnyedén húzza le a labdát.
12. perc: Lázok ad középre, de kivágják zalaegerszegiek.

11. perc: Most jön a kényszerű csere: a megsérülő Grbicet SzőllősiFerenc váltja.
9. perc: Nagy Dániel jobb oldali beadását Remili fejeli le a túloldalon Berecznek, aki 12 méterről lő, de megpattan, szöglet. A sarokrúgást Lázok tekeri középre, az érkező Remili fölé bólint.
7. perc: Denis Grbic ütközik Berecz Zsomborral a felezőnél és lennmarad a földön, hordágyon kell levinni a pályáról, kifordul a térde talajfogás közben. Ebből minden bizonnyal kényszerű csere lesz.
6. perc: Magához ragadja a kezdeményezést a Vasas az első percekben, ezúttal Preklet jobb oldali beadását fejelik ki a vendégek.
5. perc: A bal szélről a jobbra tevődik át a Vasas támadása, majd Prekletről kirúgásra pattan a labda.
3. perc:
Nagy Dániel nagy bedobása Ferenczi felé megy, de kicsúsztatják a vendégek.
2. perc: Kontrázna a ZTE, de Babatit körülzárják a hazaiak és elveszíti a labdát.
1. perc: Határozottan, agresszíven kezd a Vasas, Kovács György lennmarad a földön, de folytatni tudja a játékot.
1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ! A ZTE indítja útjára a labdát.

A csapatok már a pályán: a Vasas szokásos piros-kék szerelésében lép pályára, a Zalaegerszeg csupa fehérben. A mérkőzés játékvezetője Szőts Gergely.

A ZTE házi góllövőlistáját Délczeg Gergely vezeti négy találattal.

Az NB II góllövőlistáját a Vasas támadója, Remili Mohamed vezeti 10 találattal, a támadó azonban öt mérkőzés óta gólképtelen. Vajon ma megtörik a rossz sorozata?

A Vasas a kiváló rajt után visszaesett, a feljutásra pályázó angyalföldi együttes harmadik a tabellán 21 ponttal, hátránya négy egység az éllovas Gyirmót mögött. A ZTE 10. a táblázaton.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Vasas–ZTE mérkőzés az NB II 12. fordulójának nyitányán. Tartsanak velünk!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik