HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.14 13:22 Frissítve: 2019.01.14 14:13

NB II: tíz év után távozik a Vasas támadója, riválishoz igazolhat

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy a játékos kérésére felbontotta Ádám Martin szerződését. Úgy tudjuk, a csatár hamarosan alá is írhat új csapatához.

Ádám Martin úgy érzi, szüksége volt a váltásra (Fotó: vasasfc.hu)

 

A 24 éves támadó szerződése a nyáron járt volna le, és bár a klub vezetősége az elmúlt hetekben többször is kísérletet tett a megállapodás meghosszabbítására, a játékos nem fogadta el, majd jelezte, hogy szeretné felbontatni a szerződést, s erre Szanyó Károly vezetőedző beleegyezésével sor került.

Ádám Martin 2009 nyarán került a Vasas akadémiájára, a felnőttcsapatban a 2014–2015-ös idényben debütált. 139 bajnokin 27 gólt szerzett, az őszi szezonban 15 meccsen három gólig jutott.

„Köszönöm szépen mindenkinek, akivel az elmúlt években együtt dolgozhattam itt a Vasasnál az Akadémiától a felnőttcsapatig – mondta Ádám Martin. – Rengeteg szép élménnyel távozom, de úgy érzem eljött az ideje a váltásnak. A nyáron is szóba került ez már, lett is volna lehetőségem távozni, de a kiesést követően nem szerettem volna elhagyni a csapatot. Ahogy azonban telt az idő, úgy éreztem, váltásra van szükségem. Az az igazság, hogy kicsit belefásultam az ittlétbe, már nem éreztem magam jól a bőrömben. Úgy voltam vele, új lendületre van szüksége a karrieremnek.”

„Nyáron, amikor elkezdtük a felkészülést, már szó esett róla, hogy hosszabbítsunk. Ezt a klub vezetősége fel is ajánlotta, de én korainak éreztem, és kértem, hogy várjunk a tárgyalásokkal. Most az őszi szezon végeztével ismét visszatértünk erre. A klubvezetés jelezte, hogy annak ellenére is szeretnének már most hosszabbítani, hogy az ősszel kétszer is sérüléssel bajlódtam, és nem tudtam elegendő meccsen játszani, és a gólok sem úgy jöttek, ahogy mindenki remélte. Mivel már kevesebb, mint fél év volt csak vissza a szerződésemből, így a szabályok szerint más klubok ajánlatait is meghallgathattam, és ezt követően úgy döntöttem kérem a szerződésem felbontását, mivel nem láttam annak értelmét, hogy fél évig még úgy futballozzak itt, hogy közben már tudom, a nyáron majd máshol folytatom.”

„Azt gondolom, a helyzetet a Vasas vezetői is hasonlóan ítélték meg, és végül nem volt vita köztünk, úgy váltunk el egymástól, hogy senkiben sincs tüske. Köszönöm az eddigi éveket, és köszönöm szépen a Vasas vezetésének, hogy hozzájárult a szerződésem felbontásához. Sok sikert kívánok a csapatnak és a szurkolóknak egyaránt, nagyon fogok szurkolni, hogy meglegyen a feljutás.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, Ádám zöld-fehérbe öltözhet, hamarosan aláírhat az NB II-ben 3. helyen telelő Kaposvári Rákóczihoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Rétyi Róbert (Vasas Kubala Akadémia)
Távozók: Ádám Martin (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Kaposvár), Kovács Zoltán (ZTE FC – kölcsönből vissza, onnan Budafok kölcsönbe)

 

 

2019.02.20 17:25:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csak az első félidőben villogott a Kisvárda, a szünet után sokkal jobban futballoztak a zöld-fehérek.

2019.02.20 13:39:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kora délután győzött a Vidi és a Honvéd, ahogy a Budaörs és a Soroksár is. Iksz a Kövesd–Halin.

2019.02.19 14:43:54

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Riccardo Guffanti márciustól már az edzőképzés hallgatóinak is oktatja a scoutingot.

2019.02.19 21:21:12

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Minden különösebb felhajtás nélkül járták a pályákat, figyelték a kölyköket.

2019.02.19 21:15:17

Labdarúgó NB I BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Csakhogy akinek a történetéből városi legenda lesz, a nadrágjából divat, a pályafutásából meg példa, annak nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit tesz, hanem arra is, meddig.